Πληροφορίες για τα σκυλιά, που ίσως δεν γνωρίζεις!!!

Του Βασίλη Γ. 

15-api8anes-plhrofories-gia-toys-skyloys-poy-den-gnwrizes

Πληροφορία #1

Τα σκυλιά δεν έχουν αχρωματοψία! Σε αντίθεση με την γενικότερη αντίληψη, τα σκυλιά δεν βλέπουν μόνο μαύρο, άσπρο και γκρι. Νέες έρευνες αποκάλυψαν πως τα σκυλιά βλέπουν χρώματα απλά σε μικρότερο εύρος.

Πληροφορία #2

Οι σκύλοι βλέπουν όνειρα. Ναι, ναι και όμως! Όχι μόνο βλέπουν όνειρα αλλά βιώνουν τα ίδια στάδια ύπνου με τον άνθρωπο συμπεριλαμβανομένου και του REM ύπνου (ύπνος γρήγορων κινήσεων των ματιών) όπου είναι και το στάδιο στο οποίο συνήθως θυμόμαστε τα όνειρα που βλέπουμε. Γι’ αυτό λοιπόν όταν δεις το σκύλο σου να κουνάει πόδια ή να πετάγεται στον ύπνο του, τότε να ξέρεις ότι ονειρεύεται. Α και κάτι τελευταίο, νέες έρευνες του πανεπιστημίου Harvard έδειξαν ότι είναι πολύ πιθανόν ο σκύλος σου να ονειρεύεται.. εσένα!! Έλιωσες;

Πληροφορία #3

Τα σκυλιά πίνουν νερό από ποτηράκι! Τι εννοώ; Όταν ο σκύλος σου πίνει νερό από το μπολ του, στην ουσία ρολάρει το πίσω μέρος της γλώσσας του κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ένα μικρό ποτηράκι. Αυτό, πάω στοίχημα πως δεν το ήξερες!

Πληροφορία #4

Ο σκύλος σου έχει υπερδυνάμεις. Έχει υπέρ-όσφρηση! Ότι μυρίζει πολύ καλύτερα από εσένα, ok αυτό το γνωρίζεις. Αλλά ότι μυρίζει 10.000 με 100.000 φορές καλύτερα από εσένα το ξέρεις; Μιλάμε για τέτοια τάξη μεγέθους! Η όσφρηση του είναι ικανή να εντοπίσει ασθένειες όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Πόσο καταπληκτικό;!

Πληροφορία #5

Οι σκύλοι νιώθουν συναισθήματα ακριβώς σαν τα δικά μας. Που σημαίνει λοιπόν πως ο σκύλος σου μπορεί να στενοχωριέται όταν στενοχωριέσαι και να αγχώνεται όταν είσαι αγχωμένος. Ο σκύλος είναι ικανός να νιώσει πληθώρα συναισθημάτων όπως είναι η αισιοδοξία, η απαισιοδοξία, η ζήλεια, η κατάθλιψη όπως φυσικά μπορεί να νιώσει πολύ αγάπη και τρυφερότητα.

Πληροφορία #6

Οι μασχάλες του σκύλου σου βρίσκονται στις πατούσες του! Οι ιδρωτοποιοί αδένες των σκύλων βρίσκονται στις πατούσες τους και είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ιδρώτα όταν αυτό είναι απαραίτητο. Συνεπώς, αν παρατηρήσεις καλά τις πατούσες του σκύλου σου μετά από μια έντονη βόλτα ή τρέξιμο, θα δεις ότι θα έχουν ιδρώσει.

Πληροφορία #7

Νέα εικόνα (24)

Κάθε χρόνο στην Αμερική γεννιούνται πάνω από 5.000.000 κουτάβια!

 

Πληροφορία #8

Τα σκυλιά έχουν μοναδικά αποτυπώματα όπως και εσύ. Μόνο που βρίσκονται στις μύτες τους. Κάθε σκυλίσια μύτη λοιπόν αποτελεί ένα μοναδικό αποτύπωμα όπως και τα δάχτυλά σου! Κοίτα την μύτη του σκύλου σου από πολύ πολύ κοντά και θα δεις γραμμές και μοτίβα όπως αυτά των δαχτύλων σου!

Πληροφορία #9

Η φυσιολογική θερμοκρασία του σκύλου είναι πολύ υψηλή και κυμαίνεται μεταξύ 38 και 39 βαθμούς Κελσίου. Μην μου πεις ότι το γνώριζες και αυτό;!

Πληροφορία #10

Οι σκυλοταινίες είναι τρομερά επιτυχημένες. Ξέρεις τι ποσό εισέπραξε η πιο διάσημη ταινία με πρωταγωνιστή σκύλο; $142,992,475!!! Και ποια είναι; Μα η ταινία “Marley and Me” φυσικά!

Πληροφορία #11

Οι σκύλοι δεν γυρνάνε γύρω γύρω, τυχαία. Είναι το ένστικτό τους να στριφογυρνάνε μερικές φορές πριν ξαπλώσουν. Θα το έχεις παρατηρήσει φαντάζομαι. Αυτή η κίνηση γίνεται από τα άγρια σκυλιά στη φύση ώστε να σπάσουν τυχόν ψηλά χόρτα για να είναι πιο άνετα αλλά και γιατί τους δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

Πληροφορία #12

Τα σκυλιά πονάνε στις καταιγίδες. Οι κεραυνοί έχουν συγκεκριμένες συχνότητες οι οποίες είναι πιθανό να πονάνε, κυριολεκτικά, τα αυτιά ενός σκύλου. Επομένως, ο φόβος ο οποίος μπορεί να επιδεικνύει ένας σκύλος στην αρχή μιας καταιγίδας, μπορεί στη πραγματικότητα να είναι και πόνος στα αυτιά!

Πληροφορία #13

Νέα εικόνα (23)

Το Greyhound είναι το γρηγορότερο σκυλί στο κόσμο. Φυσικά, αφού σε μέγιστη επιτάχυνση μπορεί να πιάσει μέχρι και 70 χιλιόμετρα την ώρα!

Πηγή: https://www.nou-pou.gr/

Σχολιάστε