Συνταγή για νόστιμα, λαχταριστά κι αφράτα ψωμάκια για hamburger!
Από την Κατερίνα Τζ.
Υλικά :
500 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
280 ml. ζεστό γάλα
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
1,5-2 κουταλάκια ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Για αρχή διαλύουμε τη μαγιά με ζεστό γάλα και αφήνουμε 10 λεπτά να αφρίσει.
2)Έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο , τη ζάχαρη, το αυγό , και το αλάτι.
3)Ύστερα αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. (Σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι)
4)Μετά αλευρώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε 3 – 5 λεπτά.
5)Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ψωμάκια και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί που ήδη τοποθετήσαμε αντικολλητικό χαρτί για περισσότερη σιγουριά .
6)Αφήνουμε τα ψωμάκια για 45 λεπτά σε ζεστό μέρος για να φουσκώσουν .
7)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά .
(*Εάν θέλουμε αλείφουμε με αυγό πριν το ψήσουμε)
Αυτή ήταν μια εύκολη , γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για ψωμάκια hamburger!
Καλή σας όρεξη!!