Φτιάξτε σπιτικό παγωτό καραμέλας!!!
Από τον Θέμη Σ.
Για το παγωτό καραμέλα θα χρειαστείτε
- 1 κουτί Γάλα εβαπορέ 410 γρ. πλήρες (όχι light)
- 1 Φυτική σαντιγί ερμόλ ή μόρφατ ή γαρνί κ.ο.κ.
- 2 κουταλιές της σούπας (περίπου 30 ml) Λεμόνι
- 2 κούπες (περίπου 400 γραμμάρια) Ζάχαρη
- 1/2 κούπα (περίπου 100 ml) Νερό
Εκτέλεση
1
Αρχικά βάζετε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες και εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη καραμέλα μας για να είναι έτοιμη.
2
Σε ένα τηγάνι αδειάζετε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη μισή κούπα νερό.
3
Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά και ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά με μια ξύλινη κουτάλα.
4
Όταν η καραμέλα πάρει ένα ελαφρώς σκουρόχρωμο χρώμα (σε περίπου 15 λ), την αποσύρετε από τη φωτιά. Η καραμέλα σας είναι έτοιμη!
5
Σε ένα μπολ αδειάζετε το περιεχόμενο της ερμόλ.
6
Χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σφιχτή σαντιγί (περίπου 5-6 λ).
7
Βγάζετε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το αδειάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη.
8
Χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ μέχρις ότου αφρατέψει και φουσκώσει.
9
Αδειάζετε στη λεκάνη και τη σαντιγί ερμόλ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
10
Βάζετε στη λεκάνη και την καραμέλα και ανακατεύετε για λίγο με σπάτουλα, μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα.
11
Ρίχνετε το μείγμα σας σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
12
Μετά από 8 ώρες το παγωτό σας είναι έτοιμο για κατανάλωση!
13
Υπενθυμίζεται ότι δεν απαιτείται να βγάζετε το μπολ ενδιάμεσα και να ανακατεύετε το παγωτό καθώς δεν κρυσταλλιάζει.
14
Το σερβίρετε με σιρόπι καραμέλας!