Η επιβίωση των ζώων

Η   ΕΠΙΒΙΩΣΗ   ΤΩΝ  ΖΩΩΝ

Παραμύθι επιστημονικής φαντασίας 

Του Γιώργου Μαλλιωτάκη 

Μια φορά και έναν καιρό στην Ελλάδα  αλλά και παντού στον κόσμο τα ζώα ζούσαν αρμονικά. Τα αηδόνια  κελαηδούσαν, οι γάτες νιαούριζαν και γενικά όλα ήταν ήρεμα. Όμως μια μέρα κάτι άλλαξε, ήταν ένα σκοτεινό  απόγευμα  όταν  ξαφνικά ο ουρανός  πάνω από ένα  χωράφι στην  Κρήτη    φωτίστηκε. Οι  γάτες ήταν  οι  πρώτες  που  το  πρόσεξαν, αμέσως  μαζεύτηκαν  σε  μια  γωνία  και  άρχισαν  να συζητάνε. Ο γηραιότερος  γάτος που  ήταν  ενενήντα τριών  χρονών  θυμήθηκε   κάποια  λόγια  που του είχε  πει ο προπάππους του το 1927. «Όταν  ήταν  μωρό  ο προπάππος  μου, μου  είχε  πει ότι ο  προπάππους   του, του είχε πει,  ότι  κάποιοι   δεινόσαυροι  πρόγονοί  μας  είχαν   πει   πέντε   λεπτά   μετά   τη  σύγκρουση  του μετεωρίτη,   ότι  66.002.020  χρόνια  μετά την εξαφάνιση τους  θα  έρθει  το  τέλος του κόσμου όταν θα φωτιστεί ο ουρανός». Έτσι είχε πει ο προπάππους  του Ιάκωβου του γηραιότερου. Μόλις τους το είπε, όλες  οι γάτες   ανατρίχιασαν,  και το βράδυ  έστειλαν  τηλεγραφήματα  σε όλα τα   ζώα του κόσμου.    

Την επόμενη κιόλας  μέρα εκπρόσωποι από όλα τα είδη των ζώων του κόσμου συναντήθηκαν σε εκείνο το χωράφι στην Κρήτη  και αποφάσισαν ότι έπρεπε να  κρυφτούν. Σε  μια εβδομάδα δηλαδή στις  19/4/2020 θα ερχόταν το τέλος. Αποφάσισαν να φτιάξουν σήραγγες που να οδηγούν κάτω από τη Γη, το είχε προτείνει  ο εκπρόσωπος των μυρμηγκιών της  Σουαζιλάνδης, το κάθε ζώο θα είχε το δικό του πρόγραμμα που θα έπρεπε να ακολουθήσει. Για παράδειγμα ένα κουνέλι θα έπρεπε να  χοροπηδήσει 3 φορές και να ξαπλώσει μέχρι να ακούσει το γάβγισμα ενός σκύλου του Αγίου Βερνάρδου. Όταν τελείωνε κάποιο ζώο το πρόγραμμά του, ένα κομμάτι γης κατέρρεε και το ζώο βρισκόταν κάτω από την γη. Μετά το κομμάτι γης  θα ξανάμπαινε στην θέση του. Τα πτηνά έμπαιναν από τις κουφάλες των δέντρων ή τις καμινάδες των σπιτιών.                                                                                                             

Στο τέλος της εβδομάδας έγινε σεισμός, σπίτια άρχισαν να καταρρέουν και τα ζώα κατάλαβαν .

           -Σίφη τρέχα στο χωράφι!

          -Μιάου. Ναι Μάγκα!

          -Γαβ

 Αφού έκαναν τα προγράμματά τους μπήκαν.

Εν τω μεταξύ έξω ηφαίστεια έκαναν εκρήξεις, στις  ΗΠΑ, άνθρωποι κάηκαν, τσουνάμι 50 μέτρων  σηκώθηκε  στην Ινδονησία, άνθρωποι πνίγηκαν, πέτρες ενός τόνου έπεσαν από το Έβερεστ, άνθρωποι πέθαιναν, η γη έγερνε και βυθιζόταν στην θάλασσα. Στις  Μπαχάμες, άνθρωποι πνίγηκαν, βροχή από σφαίρες  φωτιάς  έπεφτε στην Κίνα και οι άνθρωποι κάηκαν,  η γη σηκωθηκε δύο μέτρα από το έδαφος  με αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολυκατοικίες και πολλά  άλλα όμως όλα  τα ζώα ήταν ασφαλή.

 1100_62104bf9-f9cb-4ae3-83ef-68f69d8183a2

images

images (1)

 

Την  επόμενη μέρα τα ζώα βγήκαν από την κρυψώνα τους και όταν  αντίκρισαν  τον ισοπεδωμένο κόσμο που πλέον ήταν μια έρημος δίχως αρχή και τέλος, συγκάλεσαν ξανά συμβούλιο και αποφάσισαν να ξαναρχίσουν την   ζωή  τους  χτίζοντας  την νέα τους κατοικία, τα πρώτα σπίτια που  κτίστηκαν μετά την καταστροφή .

 

Δύο χιλιάδες χρόνια  μετά ο κόσμος είναι ίδιος  όπως πριν  την καταστροφή με πολυκατοικίες, ουρανοξύστες  και τα λοιπά μόνο που  κυριαρχούν τα ζώα και ο κόσμος ονομάζεται Ζωοήπειρος  και χωρίζεται σε τέσσερις ηπείρους την Χερσαία, την  Αιθέρια, την  Θάλασσα και  τις Ηνωμένες Πολιτείες Ομοσπονδιακής Ένωσης Σοβιετικών Εμιράτων Κουνέλιας  ή  αλλιώς  ΗΠΟΕΣΕΚ και το σχήμα της γης έχει αλλάξει .

Και όλα αυτά χάρη στο σχέδιο του Αρχέλαου του μυρμηγκιού από την Σουαζιλάνδη. Σε κάθε πόλη υπάρχει και ένα άγαλμα του προς τιμήν  του,  που έσωσε την ζωότητα! 

αρχείο λήψης (1)???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? 

 ΤΕΛΟΣ

 

 

 

Σχολιάστε