ΒΟΛΕΫ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΑΘΛΗΜΑ!!

ΒΟΛΕΙ

αρχείο λήψης (1)

Από Ηλέκτρα Φ.-Α. 

Το βόλεϊ ή αλλιώς πετοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα,το οποίο παίζεται από γυναικείες και ανδρικές ομάδες των έξι ατόμων.Επινοήθηκε το 1895 από τον Αμερικανό καθηγητή Γουίλιαμ Μόργκαν και εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1964 στο Τόκιο.

Αρχικά το παιχνίδι ονομάστηκε Μιντονέτ. Το όνομα »βόλεϊ» δόθηκε λίγο αργότερα,μετά από έναν αγώνα επίδειξης,μάλλον από τον Άλφρεντ Χάλστιντ. Το 1900 κατασκευάστηκε η πρώτη ειδική μπάλα βόλεϊ. Το άθλημα διαδόθηκε πολύ γρήγορα και έφτασε στην Ευρώπη κατά την διάρκεια του Α΄ παγκοσμίου πολέμου  από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Στην Ελλάδα η πετοσφαίριση εισήχθη το 1922. Το 1947 ιδρύθηκε η Διεθνής Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο Παρίσι, η οποία διαμόρφωσε ενιαίους διεθνείς κανονισμούς, ενώ το 1963 ιδρύθηκε και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Πετοσφαίρισης.

Το άθλημα αυτό γυμνάζει ολόκληρο το σώμα, ιδίως όμως το άνω μέρος του κορμού και τα χέρια,ενώ απαιτεί αλτικότητα και συνεργασία μεταξύ των παικτών.

 αρχείο λήψης

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ: 

  • Οι δύο αντίχειρες και οι δύο δείκτες  να σχηματίζουν ένα τρίγωνο κατά την επαφή με την μπάλα.
  •  Τα χέρια να τεντώνουν τελείως κατά την επαφή τους με την μπάλα.
  • Ένα από τα πόδια  να προωθείται ανάλογα με το πού θέλετε να στείλετε την μπάλα (αριστερό για δεξιά και δεξί για αριστερά).
  • Να βρίσκετε την μπάλα πάντα πάνω από το κεφάλι σας, ακριβώς πάνω από το μέτωπό σας.
  • Το βάρος του σώματος να είναι στις μύτες των ποδιών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ:

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο πόντος εις βάρος μιας ομάδας καταλογίζεται επίσης, όταν κάποιος παίκτης της κάνει τα εξής παραπτώματα:

  1. Πιάσιμο της μπάλας.
  2. Άγγιγμα του φιλέ.
  3. Πέρασμα του σώματος στο αντίπαλο μέρος,με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση του αντιπάλου.
  4. Δύο συνεχόμενα χτυπήματα (διπλή μπαλιά). Το χτύπημα σε μπλόκο δεν υπολογίζεται.
  5. Πέρασμα της μπάλας προς το αντίπαλο μέρος δίπλα ή κάτω από το φιλέ.

 

 43359016_1895464830540450_3349389890272886784_o

Το βόλει είναι ένα διασκεδαστικό άθλημα που πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν για να ασκηθούν αλλά και για να συνδεθούν με φίλους!!!!!!!!!!!!!!

                                       !ΤΕΛΟΣ!

Σχολιάστε