Οι 5 Έλληνες καλύτεροι αθλητές και αθλήτριες

Η Ελλάδα δεν είναι γνωστή μόνο για την προέλευση της δημοκρατίας, αλλά είναι και η πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό μέρος του ελληνικού πολιτισμού και των αθλητικών γεγονότων και η χώρα έχει ανέβει στις τάξεις των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Πολλοί Έλληνες αθλητές έχουν κερδίσει πολλά μετάλλια σε διάφορα αθλήματα και έχουν γίνει διεθνείς αστέρες. Ας δούμε τους 5 κορυφαίους Έλληνες αθλητές

1. Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας μπασκετμπολίστας με ύψος 2.11 που αγωνίζεται στο ΝΒΑ, στην ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς. Γεννήθηκε το 1994 στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς. Έπαιξε στην Α2 με την ομάδα του Φιλαθλητικού και στη συνέχεια επιλέχτηκε στα ντραφτ του ΝΒΑ το 2013 στη θέση 15 από τους Μπακς. Το ταλέντο και οι ικανότητές του στο γήπεδο του έχουν δώσει το παρατσούκλι Greek freak. Έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ και έχει συμπεριληφθεί πέντε φορές σε All Star Game. Tο 2017 βραβεύτηκε ως ο πιο βελτιωμένος παίκτης, ενώ το 2019 και το 2020 του απονεμήθηκε το βραβείο του MVP NBA. Το 2021 κατέκτησε το πρωτάθλημα ΝΒΑ με την ομάδα του Μιλγουόκι Μπακς.

atentokoubo

 

2. Ελευθέριος Πετρούνιας

Ο Έλληνας γυμναστής Ελευθέριος Πετρούνιας γεννήθηκε το 1990 και είναι από τους κορυφαίους στον κόσμο στο άθλημά του. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανιώνιο σε ηλικία 5 ετών. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 και το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2021. Επίσης έχει κατακτήσει πολλές φορές την πρώτη θέση σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, καθώς και σε Παγκόσμια Κύπελλα ενόργανης γυμναστικής.

Ελευθέριος-Πετρούνιας

3. Άννα Κορακάκη

Η Άννα Κορακάκη γεννήθηκε στη Δράμα το 1996 και ξεκίνησε να αγωνίζεται σε ηλικία 8 ετών στο άθλημα της σκοποβολής. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, όπου κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στα πιστόλι 25 μέτρων και ένα χάλκινο μετάλλιο. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που Έλληνας αθλητής κέρδισε δύο Ολυμπιακά μετάλλια στην ίδια διοργάνωση μετά τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα το 2012 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που το κατάφερε. Η Άννα Κορακάκη έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα που έλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα ως πρώτη λαμπαδηδρόμος, τον Μάρτιο του 2020.

korakaki-1

4. Κατερίνα Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι Ελληνίδα αθλήτρια του επί κοντώ με πολλές σημαντικές διακρίσεις. Έχει γεννηθεί το 1990 και έχει λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, 2016 και 2020. Έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, καθώς επίσης και σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και Diamond League. Έχει ρεκόρ 4,91 μέτρα στον ανοιχτό στίβο και 4,90 μέτρα στον κλειστό. Ψηφίστηκε ως η καλύτερη Ευρωπαία αθλήτρια για το 2017 και αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα για το 2017 και το 2019.

Κατερίνα-Στεφανίδη

 

5. Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι επαγγελματίας τενίστας που γεννήθηκε το 1998 στην Αθήνα. Η μητέρα του ήταν αθλήτρια τένις στη Ρωσία, ενώ ο πατέρας του προπονητής τένις στην Ελλάδα. Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 6 ετών στη Γλυφάδα, με κύριο προπονητή τον πατέρα του μέχρι και σήμερα. Από το 2015 προπονείται στην Ακαδημία Μουράτογλου στη Γαλλία. Βρίσκεται σταθερά στις 10 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, με καλύτερη θέση το νούμερο 3.

Τον Νοέμβριο του 2019 κέρδισε το ATP Finals στο Λονδίνο, με αντίπαλο τον Νοτμινίκ Τιμ. Έχει αγωνιστεί στον τελικό του Ρολάν Γκαρός το 2021, όπου έχασε 3-2 από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Επίσης έχει αγωνιστεί δύο φορές στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν, το 2019 και το 2021. Έχει κατακτήσει επτά τίτλους μέχρι τώρα στην καριέρα του, ανάμεσά τους και το Monte Carlo Masters τον Απρίλιο του 2021.

 

 

tsttstpas

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης