ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΕΛΙΑ – ΕΛΙΟΨΩΜΟ

 

  Συνταγή με ελιά

   ελιόψωμο

 Υλικά

  • 8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
  • Μία πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 γραμμάρια νερό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι της σούπας ρίγανη ξερή
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 100 γραμμάρια ελιές ψιλοκομμένες

 

                                             Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε την ξηρή μαγιά, την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να διαλυθεί η μαγιά . Προσθέτουμε το αλεύρι, ξερή ρίγανη και χτυπάμε στο μίξερ με τον γάντζο για 5-6 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα αλευρωμένο ταψί. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει . Όταν είναι έτοιμη αλευρώνουμε και ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη. Πασπαλίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, απλώνουμε τριμμένη φέτα και ελιές ψιλοκομμένες σε όλη την επιφάνεια. Τυλίγουμε τη ζύμη για να φτιάξουμε ένα μεγάλο ρολό και το κόβουμε στη μέση. Τυλίγουμε και ενώνουμε το κάθε κομμάτι για να δημιουργήσουμε δύο ψωμιά. Τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και τα αφήνουμε 30 λεπτά για να φουσκώσουν. Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 λεπτά.

Το ελιόψωμό μας είναι έτοιμο.

Της μαθήτριας της Δ’ τάξης  Ελπίδας Μαστροκόλια

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης