Όλοι είμαστε άνθρωποι

images (8)

Άνθρωποι διαφορετικοί  συνυπάρχουν  και συμβιώνουν σε αυτό τον κόσμο .Τους βλέπουμε να περνάνε  από μπροστά μας και σε κλάσματα δευτερολέπτου έχουμε σχηματίσει μια γνώμη για αυτούς . Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν  αυτή η στερεοτυπική γνώμη  είναι πάντοτε σωστή; Μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται ….

images

Ακούμε και μιλάμε  για το ρατσισμό. Ο ρατσισμός είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα , το οποίο επανέρχεται με ποκίλες αφορμές  . » Δεν είμαστε ρατσιστές » υποστηρίζουμε με ευκολία , τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε….

αρχείο λήψης

Πόλεμοι , αδικίες ,χίλιες μύριες συμφορές σε αυτό τον κόσμο . Γιατί ; Τί έχουμε να χωρίσουμε ; γιατί παραβλέπουμε όλα αυτά που μας ενώνουν   ;  Όλοι είμαστε ίσοι ,  έτσι λέμε … το έχουμε αποδεκτεί  όμως όλοι ; Βρισκόμαστε  στον ίδιο τόπο για να ζήσουμε , αντιμετωπίζουμε δυσκολίες , ανήκουμε σε ένα τεράστιο σύνολο την κοινωνία ,πιστεύουμε σε μια δύναμη , νιώθουμε ,σκεφτόμαστε …Μας ενώνουν τόσα πολλά και είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν !

Τί νομίζουμε ότι  μας χωρίζει ; Το χρώμα του δέρματος , οι διαφορετικές ικανότητες του καθενός , η θρησκεία , το χρήμα ,το φύλο … Είναι ικανές οι διαφορές μας να δικαιολογήσουν τους πολέμους ,τις αδικίες , τις συμφορές   ; Βλέπουμε κάποιον και αμέσως τον χαρακτηρίζουμε  : είναι άσπρος , μαύρος , κίτρινος , χριστιανός , μουσουλμάνος , βουδιστής , πλούσιος , φτωχός , άντρας ,γυναίκα … Γιατί  είμαστε τόσο επιφανειακοί ;

Ποιος ορίζει τι είναι διαφορετικό  ; Στο τέλος τέλος  όλοι είμαστε άνθρωποι , όλοι είμαστε ίσοι και η διαφορετικότητα μας ενώνει !

Μαρίνα Ταχτσή

Top