Το Συμβούλιο της Ευρώπης : ένας κορυφαίος Ευρωπαϊκός θεσμός

c3

c11

Στην σχολική εκδρομή του 3ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο έχει ως σκοπό την επαφή μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

c5

Κατά την άφιξή μας συναντήσαμε ένα επιβλητικό κτήριο μεγάλων διαστάσεων. Αυτό όμως που μας τράβηξε την προσοχή ήταν μια σειρά από σημαίες 47 κρατών , από τα οποία αποτελείται το Συμβούλιο.

c6

c1

Η υπεύθυνη της ξενάγησης μας υποδέχθηκε θερμά και αφού μας έδειξε μια παρουσίαση για τον στόχο και τις λειτουργίες του Συμβουλίου, μας οδήγησε στην αίθουσα της ολομέλειας όπου συνεδριάζουν οι εκπρόσωποι των κρατών-μελών. Ο χώρος αυτός μας προκάλεσε δέος και λόγω του μεγέθους του αλλά και του σοβαρού κλίματος που επικρατούσε. Παρόλο αυτά, τα ζεστά χρώματα σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες ξύλινες κατασκευές δημιουργούσαν μια οικεία ατμόσφαιρα.

c10

c12

c2

c13

Ολοκληρώνοντας  την επίσκεψή μας, αξίες όπως η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση της δικαιοσύνης, η προστασία των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν ενισχυθεί μέσα μας, καθώς η γνωριμία με έναν διεθνή οργανισμό που στοχεύει στην δημιουργία και διατήρηση τέτοιων αξιών, είχε γίνει. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ευαισθητοποίηση των μελλοντικών Ευρωπαίων πολιτών, για εμάς.

c4

Χαρά Τζελέπη

Top