Ένας τόπος βγαλμένος από τα παραμύθια!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σχεδόν κάθε χρόνο πάω στο χωριό μου στο Κατσαρού Μεσσηνίας.Πέρυσι έμαθα από την γιαγιά μου κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον και μου άρεσε πολύ.

Πρόκειται για έναν Νεραϊδόκηπο που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό Πεύκο, στο όρος Γουβάλα.Είναι μια τοποθεσία αρκετά εντυπωσιακή αλλά και παράξενη.Παλαιότερα οι γιαγιάδες της περιοχής  έλεγαν στα εγγόνια τους ιστορίες και θρύλους για ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούσαν εκεί την νύχτα. Από τους θρύλους πήρε η περιοχή το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Στην ουσία είναι μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρων.Η τοποθεσία αυτή είναι εκπληκτική, καθώς  η τρύπα βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου σαν να έχει πέσει εκεί μετεωρίτης και να έχει σπάσει το βουνό.Πολλές ιστοριες έχουν ακουστεί για τον Νεραιϊδόκηπο και η τοποθεσία αυτή  είναι αντικείμενο μελέτης για τους λαογράφους αλλά και για τους λάτρεις του μεταφυσικού. Δεν έχω επισκεφτεί την τοποθεσία αλλά  θέλω παρά πολύ να πάω γιατί με έχει φάει η περιέργεια  να δω τι έχει αυτή η τεράστια τρύπα και πως είναι. Έχω δει βέβαια φωτογραφίαες αλλά πιστέψτε με αλλιώς είναι από φωτογραφία και αλλιώς από κοντά.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (2)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (3)

Ευθυμία Μανομενίδου

 

Top