ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

   loudias_fwta2020_2

Πλούσιο φυσικό κάλος απερίγραπτης ομορφιάς, ιδανικό μέρος για προπόνηση με μοναδικό και ιδιόμορφο υγρό στίβο. Ο λόγος για τον ποταμό Λουδία που παρουσιάζει στοιχεία και χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντάς σε άλλα ποτάμια της Ελλάδας και της Ευρώπης. Σήμερα, μετά από προσπάθειες πολλών χρόνων, το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο Λουδίας έχει αποκτήσει σύγχρονες εγκαταστάσεις και μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες και αποστολές.

Ένα από τα στοιχεία που κάνουν τον Λουδία να ξεχωρίζει είναι η φυσική ευθεία μήκους 3.200 μέτρων, πλάτους 55 με 65 μέτρων και βάθους περίπου 3 μέτρων. Οι ήπιες κλιματολογικές συνθήκες, το χαμηλό υψόμετρο, η απουσία κυματισμών λόγω των πολύ χαμηλών ανέμων, συνηγορούν στον απόλυτα επιτυχημένο προγραμματισμό προπονήσεων. Σήμερα μετά από τη βοήθεια του Δήμου Γιαννιτσών, το Ναυταθλητικό Κέντρο παρέχει όλες τις ανέσεις στους αθλητές, αλλά και στους επισκέπτες, αφού μπορούν να μείνουν στα 32 άνετα ξύλινα καταλύματα του προπονητικού κέντρου.Το συγκεκριμένο κέντρο από το 1996 μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει για προετοιμασία τις ελληνικές εθνικές ομάδες Κανόε – Καγιάκ και κωπηλασίας, κλιμάκια των εθνικών ομάδων κωπηλασίας Αγγλίας και της Σκωτίας, την κωπηλατική ομάδα του κολεγίου Γουεστμίνιστερ Αγγλίας ,καθώς και πολλούς ξένους και ελληνικους συλλόγους. Μεγάλη επιτυχία θεωρείται, η επιλογή του Λουδία από την Ολυμπιακή Ομάδα κάνοε-καγιακ της Αυστραλίας.

Στον Λουδία, κάθε Σεπτέμβριο, πραγματοποιούνται Διεθνείς Αγώνες Κανόε – Καγιάκ και Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γιαννιτσών σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο. Για τον προπονητή κωπηλασίας, Βασίλη Καφετζάκη, ο Λουδίας και κατ’ επέκταση οι ναυταθλητικές εγκαταστάσεις, είναι ο παράδεισός του. Οχι άδικα, αφού η πλούσια βλάστηση και οι φυσικές ομορφιές δίνουν το εναρκτήριο έναυσμα για σκληρές προπονήσεις.

 
Επίσης ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Λουδία είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να στερέψει, καθώς έχει στάθμη μηδέν.Δηλαδή είναι στο ίδιο ύψος με την θάλασσα. Αυτή είναι και η μοναδικότητά του. Το πλάτος του βέβαια είναι δεσμευτικό για κωπηλασία, καθώς δεν μπορεί να βολέψει 6 βάρκες στη σειρά, σε αντίθεση με το κανόε καγιάκ που μπορεί να διεξαχθεί σε ποτάμια με μικρότερο πλάτος.
Ευθύμης Σ. 

Σχολιάστε

Top