Χοιρινό φιλέτο ψητό

Χοιρινό φιλέτο ψητό
(από την κουζίνα της μακρινής Ανατολής)

Υλικά:
1 φιλέτο χοιρινό
4 κουταλιές σούπας λάδι
4 κουταλιές σούπας σόγια-σως
αλάτι – πιπέρι

Για το μείγμα κρασιού:
6 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα

Εκτέλεση:

  1. Δένετε το φιλέτο
  2. Αναμιγνύετε το λάδι με τη σόγια, ρίχνετε το μείγμα πάνω στο φιλέτο και αφήνετε να μείνει στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες
  3. Βάζετε το φιλέτο σε λαδωμένο ταψί, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, επί μία ώρα περίπου
  4. Προς το τέλος του ψησίματος το περιχύνετε με το μείγμα κρασιού
  5.  Σερβίρετε το φιλέτο ζεστό ή κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες

 

Πηγή φωτογραφίας

Επιμέλεια άρθρου: Μαρία Χ., ΣΤ” τάξη

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ
Περί ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΙΑΝΩΝ 69 Άρθρα
Το σχολείο μας βρίσκεται στους Καλλιάνους Κορινθίας, της Δημοτικής Ενότητας Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων. Από το 2019, λειτουργεί ως 6/θέσιο.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης