Χοιρινό φιλέτο ψητό
(από την κουζίνα της μακρινής Ανατολής)
Υλικά:
1 φιλέτο χοιρινό
4 κουταλιές σούπας λάδι
4 κουταλιές σούπας σόγια-σως
αλάτι – πιπέρι
Για το μείγμα κρασιού:
6 κουταλιές σούπας άσπρο κρασί
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Δένετε το φιλέτο
- Αναμιγνύετε το λάδι με τη σόγια, ρίχνετε το μείγμα πάνω στο φιλέτο και αφήνετε να μείνει στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες
- Βάζετε το φιλέτο σε λαδωμένο ταψί, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, επί μία ώρα περίπου
- Προς το τέλος του ψησίματος το περιχύνετε με το μείγμα κρασιού
- Σερβίρετε το φιλέτο ζεστό ή κρύο, κομμένο σε λεπτές φέτες
