Συνταγή για δίπλες

διπλες

Υλικά

Για το μείγμα

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

αυγά, μεσαία

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

1-2 κ.σ. νερό, προαιρετικά

400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

800 γρ. νερό

2 στικ κανέλα

χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

50 γρ. μέλ

 

Για το σερβίρισμα

μέλι

καρύδια, σπασμένα

 

Εκτέλεση

Για τις δίπλες

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι, τη ζάχαρη και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά. Το μείγμα δεν θα δέσει καλά στο μίξερ. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.

Μόλις σχηματίσουμε τη ζύμη με τα χέρια μας τη μεταφέρουμε ξανά στο μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν είναι πολύ σφιχτή η ζύμη τότε προαιρετικά βάζουμε το νερό.

Κόβουμε σε 5 κομμάτια, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το σπορέλαιο σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη.

Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε σε κομμάτια και τα μεταφέρουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κομμάτια της ζύμης.

Για  το σιρόπι

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τις κανέλες, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τις δίπλες για 5 δευτερόλεπτα.

Αφαιρούμε και σερβίρουμε με μέλι και καρύδια.

  Ελισάβετ Σωτήρχαινα, Ευφροσύνη Γκικοπούλου, Μένια Φωληά ΣΤ2

Σχολιάστε

Top