17η Νοέμβρη 1973 – «Εμένα με νοιάζει»

πολυτεχνιο

17η Νοέμβρη 1973

«Εμένα με νοιάζει»

   Η τάξη μας, το Ε1΄, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης κάναμε ένα θεατρικό για να δείξουμε πως κάποιοι θυσιάστηκαν για μας και για να μάθουμε αυτά που δεν ξέραμε.

Ξέρετε τι έγινε στις 21 Απριλίου 1967; Οι δικτάτορες στις 21 Απριλίου του 1967 δεν άφηναν να γίνουν ελεύθερες εκλογές. Η χούντα αυτή πήγε στη Βουλή, γιατί υπήρχαν προβλήματα και διαφωνίες. Ήρθαν οι δικτάτορες για να μας σώσουν, χωρίς όμως να τους επιλέξουν με εκλογές οι πολίτες.

Οι φοιτητές όμως το Νοέμβριο του 1973 ήθελαν ελεύθερες εκλογές. Έμειναν στο Πολυτεχνείο τρεις μέρες. Επίσης έκαναν ένα ραδιοφωνικό σταθμό για να ξεσηκώσουν τους πολίτες εναντίον της χούντας. Για να μην μείνουν αδιάφοροι!

Οι πολίτες, αν θέλουν, μπορούν να βοηθήσουν το κράτος τους αν δε λειτουργεί σωστά. Μπορούν να διαμαρτυρηθούν και να ξεσηκωθούν οι πολίτες, γιατί αν δεν ενδιαφερθεί κανείς, δε θα αλλάξει τίποτα.

Εγώ νιώθω στενοχώρια για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν τότε και για ό,τι έγινε. Επίσης νιώθω περήφανη γιατί δεν έχουμε πια χούντα. Αλλά και αδικημένη γιατί σκοτώθηκαν άνθρωποι χωρίς να φταίνε, όπως μικρά παιδιά. Δε μου αρέσει αυτό που έγινε!

Νιώθω στενοχώρια για όσα συμβαίνουν τώρα και για όσα θα φέρει το μέλλον γιατί και να μπορώ να κάνω κάτι, μπορεί κάποιοι να μη νοιαστούν. Επίσης φοβάμαι, γιατί αυτά που συμβαίνουν τώρα έχουν μάλλον και συνέχεια, δηλαδή μέλλον.

Σκέφτομαι πως αν νοιαστώ και πω «Εμένα με νοιάζει!» θα καταφέρω να κάνω κάτι για την Ελλάδα. Γιατί μπορεί κάποιοι να αγωνίστηκαν, αλλά μάλλον δεν έχουμε «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ακόμα και σήμερα.

Μαρία Π. Ε1΄

 

Σχολιάστε

Top