6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής – ScratchKids

???

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ρομποτικής 

«ScratchKids»

Η ομάδα μας αποτελείται από 9 μαθητές/τριες και αποφασίσαμε το όνομα της να είναι Scratchkids. Μαζί με την κα. Γκουτουλούδη Μαρία -εκπαιδευτικός πληροφορικής , προγραμματίζουμε στον υπολογιστή στο πρόγραμμα Scratch για να δημιουργήσουμε ένα σύστημα μέτρησης ταχύτητας . Για το σύστημα αυτό χρειαστήκαμε μια ράμπα χειροποίητης κατασκευής και γι’αυτό  βοήθησε ο κ. Νίκος Ευστρατόπουλος -εκπαιδευτικός εικαστικών . Χρειαστήκαμε επίσης μια ειδική ηλεκτρονική πλακέτα makey – makey  και κροκοδειλάκια με τα οποία θα δημιουργήσουμε δύο πύλες χρονομέτρησης. Όταν το αυτοκινητάκι μας θα διέρχεται από τις πύλες αυτές θα καταγράφεται ο χρόνος μέσω makey – makey και Scratch στον υπολογιστή. Έπειτα εμείς προγραμματίσαμε να υπολογίζεται η ταχύτητα διέλευσης του από τις δύο πύλες αυτές .

Η όλη μας η εργασία είναι πολύ δύσκολη !

Χρειάστηκε να καταλάβουμε και να εφαρμόσουμε τύπους φυσικής , μαθηματικών και πάνω απ’ όλα χρειάστηκε να δημιουργήσουμε τον κατάλληλο κώδικα .

Ακόμη δεν το τελειώσαμε. Φτιάχνουμε πειράματα ακόμη . Τώρα προσπαθούμε να φτιάξουμε τα αυτοκινητάκια μας αγώγιμα ώστε να δημιουργείται κλειστό κύκλωμα . Στις 14 Δεκεμβρίου 2019 θα εκθέσουμε την εργασία μας στο 6ο μαθητικό φεστιβάλ ρομποτικής στο 14ο πειραματικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης . Κάποια στιγμή θα σας το δείξουμε για να το καταλάβετε και εσείς .

Γιώργος Μ. – Δημοσθένης Τ.  ΣΤ2

Σχολιάστε

Top