Οι διάσημες συνταγές της μαμάς.
Υλικά
Μία φαρίνα (κόκκινη) 250 γραμμ.
Ένα βιτάμ 250 γραμμ.
Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μισό ποτήρι κονιάκ
Δύο ποτήρια ζάχαρη
Τέσσερα μεγάλα μήλα
Δύο βανίλιες
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (βιτάμ, φαρίνα, 1 ποτήρι ζάχαρη, κανέλα, βανίλιες.
Ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο, το χωρίζουμε σε 4 μπάλες και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα. Παράλληλα καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε το κονιάκ και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αφήνουμε για μία ώρα σε βουτυρωμένο ταψί. Τρίβουμε με τον τρίφτη τις 2 από τις τέσσερίς μπάλες της ζύμης όπως είναι παγωμένη έτσι ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη στρώση. Απλώνουμε το μίγμα του μήλου. Καλύπτουμε τα μήλα τρίβοντας από πάνω την υπόλοιπη παγωμένη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 180 βαθμούς κελσίου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Ιωάννης Λωρίδας
Ένα σχόλιο στο Οι διάσημες συνταγές της μαμάς.
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.
Μου άνοιξες την όρεξη Ιωάννη!!! πολύ ωραία.. Μπράβο σου!!