ΤΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ

santa_being_pulled_by_his_reindeer

ΤΑ ΕΛΑΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗ

   Όπως όλα τα παιδιά, έτσι και τα ελαφάκια του Αη-Βασίλη, ανυπομονούν να έρθει η μαγική νύχτα της παραμονής της Πωτοχρονιάς. Όλο το χρόνο παρακολουθούν τα μεγάλα ελαφάκια που προετοιμάζονται για τη μεγάλη νύχτα.

   Ανάμεσα σ’αυτά τα ελαφάκια ήταν και ο μικρός Όσκαρ, που η μεγάλη του επιθυμία ήταν να γίνει οδηγός στο έλκηθρο του Αη-Βασίλη.  Μια μέρα το μικρό ελαφάκι βρήκε τον Αη-Βασίλη και του ζήτησε να τον πάρει μαζί του.  Εκείνος του χαμογέλασε και του είπε ότι είναι πολύ μικρός για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.

   Ο Όσκαρ απογοητεύτηκε γιατί ήθελε τόσο πολύ να οδηγήσει το έλκηθρο.  Τότε είχε μια καταπληκτική ιδέα!!!  Αποφάσισε να στείλει ένα γράμμα, όπως όλα τα παιδιά, και ζητούσε να πραγματοποιηθεί η επιθυμία του.

    Η μέρα που ο Άγιος Βασίλης άρχισε να διαβάζει τα γράμματα των παιδιών έφτασε. Αφού διάβασε αρκετά, άνοιξε τον φάκελο με το γράμμα του μικρού Όσκαρ. Δυστυχώς όμως δε μπορούσε να πραγματοποιήσει την ευχή του….

    Η μεγάλη μέρα έφτασε, τα πάντα ήταν έτοιμα!!! Τα ξωτικά γέμισαν το έλκηθρο με τα δώρα των παιδιών, τα ελαφάκια έκαναν τις τελευταίες πρόβες τους και ο Αη-Βασίλης φόρεσε την καινούρια του στολή.  Όλοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το έλκηθρο για να τους χαιρετήσουν.

   Ο μικρός Όσκαρ κατάλαβε ότι δε θα τον έπαιρναν μαζί τους.  Τότε ο Αη-Βασίλης τον πλησίασε και του είπε ότι είναι πολύ μικρός για να γίνει οδηγός, αλλά αν το θέλει μπορεί να καθήσει δίπλα του στο έλκηθρο.  Αυτή ήταν η πιο μαγική νύχτα της ζωής του!!!

 

ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Σχολιάστε

Top