gingerbreads
Gingerbread
Υλικά:
150g ζάχαρη καστανή
100g μέλι
1 ½ κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κ. γ. κανέλα
½ κ. γ. γαρίφαλο
2 κ. γ. κοφτές σόδα
125 βούτυρο, σε καβάκια
1 αυγό
420g αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη ζυγαριά, ρίχνουμε και ζυγίζουμε μέσα το μέλι και τη ζάχαρη. Υστέρα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα. Αποσύρουμε από την φωτιά και ανακατεύουμε καλά. Θα δούμε ότι το μείγμα μας αφρίσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το αβγό, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, τελειώνοντας με ζύμωμα στο χέρι, μέχρι να γίνει το μείγμα μια ομογενής ζύμη που θα πλάθετε ευκολά.
- Αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει, στρώνουμε με χαρτί ψησίματος δυο ρηχά ταψιά και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC.
- Ανοίγουμε τη ζύμη λίγη λίγη με την βοήθεια του πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 3 χιλιοστών. Υστέρα τη κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχέδια (ανθρωπάκια, αστέρια, έλατα) αραδιάζουμε τα μπισκότα στα ταψιά, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Αν θέλουμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε σε μερικά τρύπες, για να τους περάσουμε μετά με κορδέλες και να τα κάνουμε στολίδια. Θα το κάνουμε τρυπώντας τα στο επάνω μέρος τους με ένα χοντρό καλαμάκι για αναψυκτικά.
- Ψήνουμε τα μπισκοτάκια στον προ θερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και όχι ροδοκόκκινο πολύ, γιατί μετά θα παρασκληρίνουν. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο, θα είναι ακόμη μαλακά και δεν θα πρέπει να τα πειράξουμε. Σκληραίνουν και γίνονται τραγανά αφού κρυώσουν Μαρβάκη Γεωργία Ε1
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.