Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

Εικόνα11

Πέρσι στο μάθημα πληροφορικής είχαμε προγραμματίσει ένα πιάνο στο Scratch. Φέτος,  με αφορμή το παραμύθι ΣΙ ΣΟΥ ΝΤΟ, καταφέραμε με χρήση τεχνολογίας να φτιάξουμε ένα ανθρώπινο πιάνο! Ναι καλά διαβάσατε, τα πλήκτρα του πιάνου είμαστε εμείς οι μαθητές/τρεις  του ολοημέρου. Αυτό το λέμε και physical computing!

Οι μαθητές/τριες της ΣΤ1 γράφουμε σενάριο στον υπολογιστή σε συνεργατικό έγγραφο, το οποίο  θα γίνει θεατρικό έργο. Αν καταφέρουμε να το τελειώσουμε μέχρι τον Δεκέμβριο, θα πάρουμε αργότερα μέρος στη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»!! Εμείς τα παιδιά του ολοημέρου νιώθουμε ενθουσιασμένοι για το αν καταφέρουμε να κάνουμε το έργο μας πραγματικότητα και έχουμε και πολύ αγωνία  για τους ρόλους μας που θα τους πάρουμε άμα παίξουμε στο θεατρικό μας.

Μαρία Τ.  ΣΤ1

Εικόνα11

 

2 σχόλια στο Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο

  1. Ο/Η Ιωάννης ΣΤ1 λέει:

    Η επιστήμη μέσα από το Θέατρο με άλλαξε και άρχισε να με ενδιαφέρει και το θέατρο περισσότερο αλλά και η πληροφορική. Όλα αυτά βέβαια δεν θα γινόντουσαν χωρίς την καταπληκτική δασκάλα πληροφορικής κα. Γκουτουλούδη. φυσικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κα. Παπάζογλου, κα. Καβακίδου και τον κ. Ευστρατόπουλο.

Σχολιάστε

Top