Γάλλοι και Πολωνοί μαθητές/τριες στο σχολείο μας

img3

Αυτός ο μήνας θα μου μείνει αξέχαστος επειδή ήρθαν οι φίλοι μας οι γάλλοι. Οι γάλλοι ήρθαν στις 4 Μαΐου και έφυγαν στις 8 Μαΐου. Την πρώτη ημέρα που έφτασαν τους υποδεχτήκαμε και ύστερα πήγαμε να φάμε με τους φίλους μας σε μια ταβέρνα ( Νέο Κρόνιο). Την δεύτερη ημέρα ήρθαν στο σχολείο μας και τους υποδεχτήκαμε με ένα τραγούδι και στη συνέχεια με ένα χορευτικό το οποίο το χόρεψαν οι μαθήτριες της ΣΤ1 και της ΣΤ2,μετά τους χορέψαμε τους παραδοσιακούς μας χορούς και αργότερα τους δώσαμε δωράκια και τους δώσαμε σημαίες ελληνικές-γαλλικές pixelart σε σχήμα καρδιάς για να μας θυμούνται, ύστερα τους κατεβάσαμε κάτω στο εργαστήριο πληροφορικής τους κάναμε εκπαίδευση στο orienteering, τους συστηθήκαμε και αργότερα τους δώσαμε της ζωγραφιές μας και ύστερα μας έδωσαν αυτοί δώρα το κάθε παιδάκι με το οποίο αλληλογραφούσε. Την Τρίτη ημέρα, οι γάλλοι έπαιξαν το ICT ORIENTEERING και όταν τελείωσαν έγινε κλήρωση για υπέροχα δώρα για τους γάλλους φίλους μας. Την τέταρτη ημέρα πήγαμε στην πλατεία Εμπορίου  και εκεί παίξαμε το RACKETLON τα αθλήματα PINGPONG, TENNIS, BATMITON και επίσης μας έβαλαν βίντεο με αθλητές όπου παίζουν αυτά τα αθλήματα. Την Πέμπτη ημέρα πήραμε πρωί πρωί το λεωφορείο και ξεκινήσαμε όλοι μαζί για να πάμε στα οχυρά του Ρούπελ και εκεί πήγαμε στης υπόγειες στοές όπου έμπαιναν εκεί την ώρα του πολέμου. Ύστερα πήγαμε στην λίμνη Κερκίνη όπου εκεί μας έβαλαν να δούμε μέσα από δύο τηλεσκόπια κάποια ζώα. Αργότερα πήγαμε σε μια ταβέρνα για φαγητό και μετά κάναμε βαρκάδα στην λίμνη. Αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική και ελπίζω να την ξαναζήσουμε.

Μαρία Τσ. -Ανδριάνα Σιδ.  ΣΤ1

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη ! Θέλω να δω τους μαθητές που μιλούσαμε από τα social media . Νιώθω ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω . Αγαπητό ημερολόγιο όπως καταλαβαίνεις είμαι τρελά ενθουσιασμένη και για αυτό τον λόγο ξέχασα να σου πω γιατί είμαι έτσι .

Σήμερα στο σχολείο μου καλωσορίσαμε 18 μαθητές από την Πολωνία . Τους καλωσορίσαμε πιστεύω με τον πιο θερμό τρόπο που μπορούσαμε . Φυσικά είχαμε και κάποια προβλήματα όπως ένα από αυτά ήταν η βροχή όπου μας εμπόδισε να κάνουμε αυτό που είχαμε οργανώσει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου . Στην αρχή ήταν λίγο αμήχανα αλλά στην πορεία τα πράγματα καλυτέρεψαν . Μιλήσαμε μαζί τους παίξαμε τους δώσαμε να δοκιμάσουν διάφορα παραδοσιακά προϊόντα και φαγητά τους χορέψαμε ελληνικούς χορούς και αυτοί τους χορούς που χορεύουν στην Πολωνία .

Κάπως έτσι τέλειωσε η πρώτη τους μέρα στο σχολείο μας , διότι μετά οι δραστηριότητες τους συνεχιζόταν μαζί μας στην πόλη. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα πράγματα για αυτούς!

Δανάη Κ. και Κρυσταλία Θ. ΣΤ1img2img3 ΣΤ1

 

Σχολιάστε

Top