«Πυρκαγιές το καλοκαίρι»

Εικόνα2

«Πυρκαγιές το καλοκαίρι»

 Εικόνα2

Συνήθως το καλοκαίρι ακούμε στις ειδήσεις ότι μεγάλες εκτάσεις δασών ή και κατοικημένων περιοχών καίγονται από πυρκαγιές.

 

Οι πυρκαγιές αυτές κυρίως ξεκινούν από τους εμπρηστές, οι οποίοι εσκεμμένα τις προκαλούν για προσωπικούς λόγους είτε για δημιουργία οικοδομήσιμων ή καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Επιπλέον ένας άλλος λόγος είναι η αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι που γίνεται αιτία να ξεραθούν υπερβολικά τα χόρτα και με το πέταγμα ενός αναμμένου τσιγάρου ν’ αρπάξουν γρήγορα φωτιά.

Οι παραπάνω αιτίες έχουν δυσάρεστες συνέπειες όπως η καταστροφή μεγάλων δασικών εκτάσεων που αποτελεί πηγή οξυγόνου για  τους ανθρώπους. Η καταστροφή της χλωρίδας και της πανίδας και η δημιουργία πλημμυρών. Ακόμη αν η πυρκαγιά φτάσει σε κατοικημένη περιοχή, καταστρέφει περιουσίες και απειλεί ανθρώπινες ζωές.

Για τον περιορισμό των παραπάνω συνεπειών και την αντιμετώπιση του προβλήματος καλό είναι να ληφθούν μέτρα πρόληψης όπως αντιπυρικές ζώνες προστασίας και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες  για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει  και η αγωγή που θα λάβει ο καθένας από την οικογένειά του. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και τον σημαντικό ρόλο που παίζει  και το σχολείο προς αυτήν την κατεύθυνση. Τέλος είναι απαραίτητο να επιβάλλονται αυστηρές ποινές στους εμπρηστές.

Ελπίζουμε, αν τηρηθούν τα παραπάνω να περιοριστούν στο ελάχιστο οι πυρκαγιές.

 

Παύλος Χ. – Αλέξανδρος Η. Ε2

Σχολιάστε

Top