«Βραβεία—Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

img5

Είμαστε η μαθητές/τριες της ΣΤ1 δημοτικού και 4 μαθητές/τριες από το Ε1 και Δ2 στο 19ο  Δ.Σ. Σερρών και πήραμε μέρος στην δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη Μέσα Από Το Θέατρο». Αυτή η δράση ήταν μία πολύ ξεχωριστή εμπειρία! Σε αυτή τη δράση τραβήξαμε μία ταινία μικρού μήκους για 2 παιδιά την Κορίνα και τον Δημήτρη που πήραν συνέντευξη από τον παππού τους και μάθανε για ένα μαγικό πιάνο άλλα κάτι πήγε στραβά με τις νότες όλο μάλωναν και έπρεπε να βρούνε μία λύση! Γι’ αυτό και χρησιμοποίησαν την πλακέτα makey-makey και φέρανε τις νότες από την ψηφιακή στην κανονική ζωή!

Για αυτή τη δράση χρειαστήκαμε 6 μήνες! Το σενάριο μας πήρε 3 μήνες και μετά ξεκινήσαμε τα γυρίσματα! Αυτό ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι διότι τα γυρίσματα γινόντουσαν στην ώρα του ολοημέρου στο μάθημα πληροφορικής και μερικά παιδιά είχαν άλλες δραστηριότητες.

Όμως τόσο πολύ μας άρεσε και επειδή είχαμε την στήριξη των εκπαιδευτικών μας (Πληροφορικής, Μουσικής, Εικαστικών και Θεατρικής Αγωγής) καταφέραμε, παρά τις δυσκολίες μας, να πάρουμε 3 βραβεία, κάτι που δεν ήταν εύκολο, καθότι φέτος το επίπεδο του διαγωνισμού ήταν ανεβασμένο.

Με την βιντεοσκοπημένη παράστασή μας, πήραμε τα εξής βραβεία:

-Ειδικό Βραβείο: Αξιοποίηση τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία

-Βραβείο: Μουσικής επένδυσης (μισό με το 14ο Δ.Σ. Βόλου)

-Βραβείο: Διάδοσης και προώθησης

Δανάη Κ.—Κρυσταλένια Θ.– Κορίνα  Μ.—Κωνσταντίνα Κ. ΣΤ1

img5

 

5 σχόλια στο «Βραβεία—Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

  1. Ο/Η Σ-Α Κ.Ν Χ.Α λέει:

    Μπράβο στους μαθητές, στο σχολείο μας και στην δασκάλα μας!!!

  2. 19ο Δημοτικο
    ειναι τελειο το περιοδηκο
    μα ρεσει πολυ
    nig8er

Σχολιάστε

Top