Αθλήματα στην κατηγορία Racketlon

Imge5

Badminton

To badminton είναι ένα ιδιαίτερο άθλημα που είναι στην κατηγορία του Racketlon. Το παιχνίδι αυτό δημιουργεί το συναίσθημα της χαράς στους ανθρώπους και δεν υπάρχει πολύ μεγάλη δυσκολία στο τρόπο παιξίματος.

Για να παίξεις το παιχνίδι αυτό πρέπει να έχεις στην κατοχή σου ένα φτερό και ρακέτες. Το badminton μπορεί να είναι ομαδικό αλλά και ατομικό παιχνίδι. Με όποιον τρόπο κι αν παίξεις οι κανόνες του παιχνιδιού δεν αλλάζουν.

Το badminton μπορεί να είναι συχνά μια καθημερινή ασχολία που μπορεί να παιχτεί σε μια αυλή ή σε μια παραλία. Όταν όμως είναι ένα επίσημο παιχνίδι για παράδειγμα αγώνες παίζετε σε ένα ορθογώνιο κλειστό γήπεδο.

Γ. Βασίλης E2

imge3

 

“Κανόνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping-pong)”
Παίζεται σε εσωτερικό χώρο και απαιτεί σχετικά μικρό κόστος εξοπλισμού, ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες καθενός. Αν και έχει  αρκετές  ομοιότητες  με το τένις (κυρίως ως προς τους κανονισμούς), η σύγκριση με μεταξύ τους  σταματά εδώ. Το βάρος της μπάλας, η μικρή περιοχή του τραπεζιού, ο περιορισμένος χώρος αντίδρασης κάνουν το παιχνίδι αρκετά σύνθετο και δύσκολο, ενώ απαιτείται, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση. Για   το λόγω αυτό το 2003 θεσμοθετήθηκε σε επαγγελματικό επίπεδο η κατηγοριοποίηση  τον παικτών  σε ομάδες, σύμφωνα  με το σωματικό  τους βάρος, όπως ακριβός γίνεται και σε άλλα αθλήματα (π.χ. Τένις). Είναι Ολυμπιακό άθλημα και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 1988 στη Σεούλ ως Άθλημα επίδειξης.
Ping-Pong στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών Όταν πήγαμε στο 1ο Γυμνάσιο Σερρών, ήταν υπέροχα. Οι δάσκαλοι ήταν πολύ ευγενικοί και μας έδειξαν ένα απλό ζέσταμα και επίσης μας δίδαξαν το φάλτσο και το σουτ. Ήταν μία πραγματικά πολύ ωραία εμπειρία που σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω.
Αντώνης Μπ. Bασίλης Ν. Ε2

Imge5

«Τένις»
Το τένις είναι ατομικό ή διπλό. Κάθε παίκτης χρησιμοποιεί από μία ρακέτα για να κατευθύνει  το μπαλάκι στο γήπεδο του αντίπαλου του, ξεκινώντας πάντα με servis. Για να κερδίσει ένας παίκτης πρέπει να έχει τρία νικηφόρα set. Κάθε set αποτελείται από games τα οποία πρέπει να είναι τουλάχιστον 6 για να είναι ένα set νικηφόρο πρέπει η διαφορά των παικτών να είναι 2 games για παράδειγμα (6-4 ή 7-5) σε περίπτωση που οι δύο παίκτες είναι όταν με 6-6, game  τότε το set κρίνεται στο tie-breake. Για να κερδίσεις ένα game πρέπει οι παίκτες  να  φτάσουν στους 40 πόντους. Οι πόντοι έχουν την ακολουθία 15-30-40.        Παύλος Χ.—Ηλίας Α. Ε2

 

 

Σχολιάστε

Top