Επίσκεψη στην τοπική εφημερίδα «Η Πρόοδος»

episkepsi19oudimotikou

Η τάξη μας ΣΤ’1 του  19ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, μαζί με την κα. Μαρία Γκουτουλούδη και την κα. Φωτεινή Κουτσούμπα, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας »Η ΠΡΟΟΔΟΣ» στις 7 Νοεμβρίου 2019. Εκεί μάθαμε για τα διάφορα στάδια τύπωσης της εφημερίδας και ενημερωθήκαμε για τα μηχανήματα που την τύπωναν  απο το 1929. Τρομερή εντύπωση μας έκανε ο κύριος Κομητούδης που με ωραία λόγια μας εξήγησε την εμφάνιση του τσίγκου. Επίσης πήραμε ιδέες για την τύπωση της σχολικής μας ηλεκτρονικής εφημερίδας. Περάσαμε τέλεια!

Οι ερωτήσεις που κάναμε και απάντησε ο κ. Κομητούδης είναι οι παρακάτω:
Πώς έβγαινε η εφημερίδα παλιά;
Την Κυριακή 30 Ιουνίου 1929 πρωτοεκδόθηκε η πρώτη εφημερίδα. Έβγαινε με δύο σελίδες και χρειάζονταν 8 άτομα σε 10 ώρες με  την τεχνολογία στοιχειοθεσίας. Υπήρχαν παλιά γράμματα που τα έβαζαν 1-1. Αργότερα με τη τεχνολογία της λινοτυπίας χρειάζονταν 2 άτομα, σε 4 ώρες και έβγαζαν 4 σελίδες. Στη λινοτυπία χρησιμοποιούταν ρευστό μέταλλο και γίνονταν σε 3,5 ώρες, χρειάζονταν 2 άτομα που έφτιαχναν 8 σελίδες.
Πώς βγαίνει η εφημερίδα τώρα με ποια τεχνολογία
Τώρα η εφημερίδα βγαίνει με υπολογιστές. Με 2 άτομα, γνωρίζοντας τυφλό σύστημα, σε 3,5  ώρες βγάζουν 8 σελίδες και με λιγότερο κόστος.
Υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή η εφημερίδα;
Ναι υπάρχει, σε ιστοσελίδα που την ενημερώνουμε κάθε μέρα. Η ιστοσελίδα είναι www.eproodos.gr
Από που σας έρχονται τα νέα;
Τα νέα έρχονται από συνεργάτες ,από δημοσιογράφους ,από διάφορες επιχειρήσεις και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail).

Η επίσκεψή μας αυτή, έγινε άρθρο στην εφημερίδα «Η Πρόοδος», στην έντυπη αλλά και στην ηλεκτρονική: https://www.eproodos.gr/post/mathites-tis-st-taxis-toy-19oy-dim-sholeioy-serron-stin-proodo
Χρύσα Γκ.- Ραλλία Χ. – Χρύσα Χ. – Στυλιανή Μπ. ΣΤ1

3 σχόλια στο Επίσκεψη στην τοπική εφημερίδα «Η Πρόοδος»

  1. Ο/Η Μαρia λέει:

    Πολύ ωραίο και ωφέλιμο άρθρο

  2. Ο/Η Μαρία λέει:

    πολύ ωραία συνέντευξη πήρατε!!! μπράβο σας

  3. Ο/Η Μαρία λέει:

    ωραίο άρθρο!Μπράβο!!!

Σχολιάστε

Top