Τι…. ΚΑΙ ΠΩΣ…

ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ...

ΗΞΕΡΕΣ…

  • ότι η Ντόλι το πρόβατο ήταν το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, δηλαδή το πρώτο αντίγραφο;

 

  • ότι το σιτάρι ,οι καρύδες και τα φύκια της θάλασσας μπορούν να γίνουν καύσιμο για τα αυτοκίνητα;

 

  • ότι ο Λεονάρντο ντα Βίντσι σχεδίασε το πρώτο ελικόπτερο, παρατηρώντας το πέταγμα των πουλιών;

 

  • ότι υπάρχει κάποιο ζώο που ζει για πάντα; Είναι η μέδουσα Turritopsis dohrnil. Αυτό το απίστευτο πλάσμα  μπορεί να επιστρέφει στο προηγούμενο στάδιο της ανάπτυξής του και να «ξαναγεννηθεί».

                                                                                                                                      ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΙΤΡΗΣ ΣΤ1

                                                                                          ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ….

Το αεροτζέλ είναι το πιο ελαφρύ στερεό στο κόσμο και έχει πολλά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα μπορεί να κάνει κάθε επιφάνεια  υδατοαπωθητική, όπως επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο για αλλά σωματίδια σκόνης, ως δεξαμενή υγρών ή ως πρόσθετο σε καλλυντικά. Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι η θερμομονωτική του ιδιότητα. Σε ένα πείραμα ένας τοίχος από υαλοβάμβακα τρίφθηκε από αεροτζέλ και στη συνέχεια βλήθηκε από ένα φλογοβόλο φτάνοντας τη θερμοκρασία των 1.000 βαθμών κελσίου. Ταυτόχρονα ένας άνθρωπος ακουμπούσε το χέρι του στην άλλη άκρη του τοίχους τριών εκατοστών χωρίς να καεί.

 

Το εξαφθοριούχο θείο χρησιμοποιείται ως μονωτικό αέριο σε διάφορες συσκευές, ωστόσο δεδομένου ότι η πυκνότητά του είναι 5 φορές μεγαλύτερη από εκείνην του κανονικού αέρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενδιαφερουσών ψευδαισθήσεων. Για παράδειγμα αν γεμίσετε ένα δοχείο με εξαφθοριούχο θείο αυτό θα λειτουργήσει σαν αόρατο στρώμα στο οποίο μπορούν να επιπλεύσουν ελαφριά αντικείμενα όπως μια βάρκα από αλουμινόχαρτο.

     ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΤΟΥΡΗΣ ΣΤ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης