ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ«ΔΙΑΖΩΜΑ»

Oι μαθητές της Γ΄ τάξης του γυμνασίου Ερέτριας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής δράσης Erasmus Days 2021” και του προγράμματος Erasmus+ με θέμα: “Smart Travelling Around Europe: A Youth Guide for Sustainable Tourism”  πραγματοποίησαν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Διαζώματος, την κ. Μαίρη Μπελογιάννη υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, την κ. Κουρασάνη Μαρία αρχαιολόγο – υπεύθυνη διεθνών σχέσεων και την κ. Βασιλειάδου Βερενίκη υπεύθυνη για θέματα που αφορούν την ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας με θέμα:

«Οι Πολιτιστικές διαδρομές και η ψηφιακή αποτύπωσή τους»

Κατά την διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα στην κ. Κουρασάνη Μαρία, η οποία  ενημέρωσε τους μαθητές σχετικά με το θέμα των πολιτιστικών διαδρομών, την σύνδεσή τους με την αειφορία, την  ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την επιχειρηματικότητα, καθώς και τον ρόλο των ψηφιακών μέσων στην ανάδειξη μιας πολιτιστικής διαδρομής. Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για νέες επαγγελματικές ειδικότητες που συνδυάζουν τις επιστήμες πολιτισμού με τις νέες τεχνολογίες.

Έπειτα, την σκυτάλη πήρε η  κ. Βερενίκη Βασιλειάδου, η οποία απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών για τον σχεδιασμό αναδόμησης της Β. Εύβοιας (καθώς ο πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος είναι επικεφαλής της επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Β. Εύβοιας), ώστε οι μαθητές  να γνωρίσουν την σημασία του ανθρωποκεντρικού και ολιστικού χαρακτήρα του σχεδιασμού για την ανασυγκρότηση των περιοχών  που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο.

Η  κ. Μαίρη Μπελογιάννη ενημέρωσε  τους μαθητές μας, τόσο για το πρόγραμμα «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα Αρχαία Θέατρα», όσο και για το νέο πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί και στα πλαίσια των  Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, όπου οι μαθητές  έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με μαθητές σχολείων της Β. Εύβοιας, να αναδείξουν πολιτιστικά μνημεία της περιοχής, να σχεδιάσουν πολιτιστικές διαδρομές, να παρακολουθήσουν τα βήματα ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και μέσα από την επικοινωνία και την συνεργασία, να μυηθούν στην αξία του εθελοντισμού.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Ερέτριας κ. Άννα Καραμπατσώλη, οι εκπαιδευτικοί κ. Βασιλική  Ντόκου και κ. Σταυρούλα Φραγκομανώλη  καθώς και οι μαθητές  της Γ ΄τάξης του Γυμνασίου Ερέτριας, ευχαριστούν θερμά τις εκπροσώπους του Διαζώματος κ. Μαρία Κουρασάνη και  κ. Βερενίκη Βασιλειάδου για την άψογη ενημέρωση και συνεργασία, καθώς και την κ. Μαίρη Μπελογιάννη για την καθοδήγηση και την έμπνευση που γενναιόδωρα προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια στα πλαίσια συνεργασίας με το Γυμνάσιο Ερέτριας, ως υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος.

Picture1

Picture2

 

https://www.facebook.com/704689196613462/videos/478970299920555

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης