Διαχρονική… μόδα στο 2024

1

Αδαμαντία Χριστοδουλοπούλου
Η μόδα είναι ένα δημοφιλές στυλ ή μια δημοφιλής πρακτική, ειδικά όσον αφορά την ένδυση, την υπόδηση, τα αξεσουάρ στο μακιγιάζ ή τα έπιπλα, καθώς και τα υφάσματα. Είναι μια διακριτή και συνεχής τάση σχετική με την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου που υιοθετείται από πολλά άτομα για κάποιο χρονικό διάστημα. Αποτελείται από τα επικρατέστερα στυλ συμπεριφοράς και τις πιο πρόσφατες δημιουργίες των σχεδιαστών υφασμάτων. Παρόλο που ορισμένες πτυχές μόδας μπορούν να τη χαρακτηρίσουν ως ανδρική ή γυναικεία, ορισμένα στυλ είναι unisex.

Τάσεις του 2024!!!
Η μόδα είναι ένας δυναμικός και συνεχώς εξελισσόμενος τομέας, με νέες τάσεις που προκύπτουν και αλλάζουν συνεχώς. Ανάλογα με τη σεζόν, τους σχεδιαστές και τις επιρροές, οι τάσεις μόδας μπορούν να διαφέρουν. Η νέα χρονιά ξεκινά με διάθεση για ανανέωση του στυλ. Οι fashion experts έχουν αρχίσει ήδη να μαντεύουν τις τάσεις που θα επικρατήσουν στη μόδα και περιλαμβάνουν:

★ Υπερμεγέθη ρούχα: Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν ρούχα που είναι υπερμεγέθη ή έχουν άνετη γραμμή, αντί για στενά και εφαρμοστά ρούχα.
★ Αειφορική μόδα: Υπάρχει μια αυξανόμενη επιδίωξη για βιώσιμη μόδα, με ανθρώπους που προτιμούν αειφορικά υλικά και κατασκευές.
★ Ανακυκλωμένα ρούχα: Η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση ρούχων είναι μια δημοφιλής τάση, με πολλούς ανθρώπους που αναζητούν μοναδικά κομμάτια σε δεύτερο χέρι καταστήματα ή αγοράζουν από βιώσιμες εταιρείες μόδας.
★ Κομψό σπορ στυλ: Ο συνδυασμός του κομψού με το σπορ είναι μια τάση που είναι δημοφιλής, με ανθρώπους να επιλέγουν άνετα ρούχα με κομψές λεπτομέρειες.
★ Ψηφιακές επιρροές: Οι ψηφιακές τάσεις επηρεάζουν τη μόδα, με εκδηλώσεις όπως τα social media και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διάδοση νέων στυλ και ιδεών.
Αυτές είναι μερικές γενικές τάσεις που παρατηρούνται στον χώρο της μόδας σήμερα, αλλά η μόδα είναι πολύ ποικίλη και εξαρτάται από τις προτιμήσεις και το στυλ κάθε ατόμου.


4 τάσεις που θα δούμε παντού το 2024!!!

Girlcore
Εικόνα2

Φαίνεται ότι το 2024 θα είναι η χρονιά της θηλυκότητας του girly και της coquette αισθητικής, αφού όλα τα στοιχεία που καθόρισαν το ρομαντικό στυλ το 2023 παραμένουν δυνατά και το 2024. Άπειροι φιόγκοι, βολάν, perlum tops, παστέλ χρώματα, αιθέρια υφάσματα και τούλι, διαφάνεια και αριστοκρατικό στυλ άλλης εποχής συνδυ΄ζονται αρμονικά στην τάση του girlcore που θέλει το κοριτσίστικο στυλ.

Preppy chic

Εικόνα3
H νέα χρονιά επαναφέρει το προσεγμένo, πιο προσεκτικά επιλεγμένο στυλ με το κολεγιακό αλλά και business chic ντύσιμο να κερδίζουν την προσοχή των fashion lovers, πλισέ φούστες, καρό μίνι πλεκτά με πουκάμισο και ο,τι άλλο παραπέμπει στην κλασική preppy αισθητική.


Shine bright Εικόνα4
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο χειμώνας του 2023 ήταν φουλ στην παγέτα και όλα δείχνουν ότι παραμένει εξίσου δημοφιλείς και το 2024, τουλάχιστον σύμφωνα με αυτό που είδαμε στις 5/5 πασαρέλες. Μακριές φούστες και εντυπωσιακά΄φορέματα, tops αλλά και λαμπερά αξεσουάρ, όλα γεμάτα παγιέτες δείχνουν τον δρόμο για μια glam χρονιά.

Slingbacks forever Εικόνα5
Όσα χρόνια και αν περάσουν, υπάρχουν μερικά fashion pieces που δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα. Ανάμεσα σε αυτά και τα slingbacks. Tα ντελικάτα παπούτσια με λουράκι στη φτέρνα που χαρίζουν γοητεία και φινέτσα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης