Ρassepartout από το Στέφανο Κωνσταντόπουλο…Πολλές νέες εμπειρίες και τραγούδια αναμένονται!!!

431506284_916595163799797_2037461809162298763_n

 

Στο σχολείο μας, το 4o Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε ως πρώτο καλεσμένο της εφημερίδας μας τον εξαίρετο Ηλείο Καλλιτέχνη, θεμελιωτή του συγκροτήματος των Passepartout, αγαπημένο μας Στέφανο Κωνσταντόπουλο. Ο Στέφανος μας παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και ενθουσίασε όλη τη δημοσιογραφική ομάδα του σχολείου μας με την πορεία του, το πάθος του για τη μουσική αλλά και την επιμονή του να ακολουθεί τους στόχους του!!! Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι και περήφανοι που ο Στέφανος ήταν μαθητής του σχολείου μας και μας ενέπνευσε με όλα τα ενδιαφέροντα και υπέροχα πράγματα που μας είπε!!! Πάμε, λοιπόν, να διαβάσουμε τη συνέντευξη του καλλιτέχνη του μουσικού συγκροτήματος Passepartout, που κυριαρχεί στα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας μας!!!

εικόνα_Viber_2024-01-12_14-40-29-132

Η συνέντευξη δημοσιεύεται τώρα εν όψει της αναμονής της κυκλοφορίας  του τραγουδιού τους σε νέα μοναδική και εκπληκτική εκτέλεση από το φανταστικό συγκρότημα!!!!
Είναι βέβαιο ότι οι αναγνώστες μας γνωρίζουν τους Passepartout, αλλά οφείλουμε σεβόμενοι τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας να αναφέρουμε μερικά στοιχεία για τη μπάντα Passepartout, που συστάθηκε τον Μάιο του 2013 στον Πύργο Ηλείας. To διακριτικό στοιχείο της μπάντας είναι η ιδιαίτερη ικανότητα των μελών της να ελίσσονται σε ποικίλα και διαρκώς εναλλασσόμενα ηχοχρώματα με μουσικά όργανα που δημιουργούν υπέροχα μουσικά ακούσματα τόσο σε ήχους balkan,swing,rock n roll,disco,pop,latin όσο και σε έντεχνους και λαϊκούς. Το βασικό χαρακτηριστικό της μπάντας που έχει κερδίσει τόσο πολύ τον κόσμο το αντιληφθήκαμε από ένα ρεπορτάζ που κάναμε αναζητώντας τις απόψεις όσων έχουν απολαύσει ζωντανά τους Passepartout: Είναι το πάθος τους για να ικανοποιήσουν τους ακροατές τους και να τους διασκεδάσουν με αποτέλεσμα να καταφέρνουν πάντα κάθε τους εμφάνιση να γίνεται ένα ξέφρενο πάρτι. Γι’ αυτό και τους προσκαλούν σε όλα τα σημαντικά καλλιτεχνικά δρώμενα σε πολλά σημεία της Ελλάδας για να προκαλέσουν με το κέφι και την ποιότητα τους τις αισθητικές συγκινήσεις που μόνο η ποιοτική και άριστη μουσική εκτέλεση μπορεί να προκαλέσει.
Μερικές από τις αξιοσημείωτες συνεργασίες του συγκροτήματος που αξίζει να αναφερθούν είναι η συμμετοχή τους στη συναυλία στο αρχαιο θέατρο Φλόκα με το Γιάννη Παριο,η ανάθεση της τελετής λήξης του πατρινού καρναβαλιού, η συνεργασία με τη Νινα Λοτσαρη, συνεμφανισεις με Νικο Αλιαγα, Amir Haddad (Γαλλος τραγουδιστης), Πασχάλη, Μπεσυ Αργυράκη, Δάκη, Πωλινα,αναθεση εορταστικου προγραμματος σε καναλι εθνικης εμβελειας (Χριστουγεννα 2016), ανάθεση έναρξης πατρινού καρναβαλιού 2020,καθως και συμμέτοχες τους σε πολλές συναυλίες και φεστιβάλ απο Πελοπόννησο μέχρι Βορεια Ελλάδα και Κύπρο.

Passepartout official – live 2023

Συνέντευξη με τον Στέφανο Κωνσταντόπουλο1
Συντακτική ομάδα: Αγαπητέ Στέφανε, είναι τιμή μας και χαρά μας να σας υποδεχόμαστε στο σχολείο μας!!! Θα θέλατε να μας πείτε πώς νιώθετε που μετά από τόσα χρόνια επιστρέφετε στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου όχι ως μαθητής πια αλλά ως επίτιμος καλεσμένος να μιλήσετε στους μαθητές του;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος! Σας ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε και είμαι πολύ ευχαριστημένος που σας βλέπω όλους μαζί με τα φωτεινά χαμόγελά σας να είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα φτερά σας στο αύριο! Πάντα πίστευα ότι τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο! Όλα γίνονται για τα παιδιά και γι’ αυτό απευθυνόμαστε και με τη μουσική μας κυρίως στους νέους! Οι νέοι είναι το μέλλον και σας συγχαίρω για την προσπάθειά σας να δημιουργήσετε αυτή την εφημερίδα και το ηλεκτρονικό περιοδικό σας! Είστε πραγματικά αξιέπαινοι και πολύ δημιουργικοί! Θα ήθελα να σας τονίσω ότι το βασικό μου συναίσθημα αυτή τη στιγμή είναι συγκίνηση και νοσταλγία για όσα έζησα σε αυτό το σχολείο… υπήρχαν πολλές ευτυχισμένες στιγμές και κάποιες δυσάρεστες, όπως συμβαίνει σε κάθε σχολείο! Όμως, τώρα με την εμπειρία μου κατανοώ ότι όλα όσα γίνονταν εδώ είχαν κάποιο λόγο για να γίνουν… οι καθηγητές μας είχαν δίκιο σε πολλά πράγματα, όχι σε όλα… γι’αυτό σας συνιστώ να τους ακούτε τους καθηγητές σας! Όχι να δέχεστε απαραίτητα όσα σας λένε, αλλά να τους ακούτε …κάποια πράγματα έχουν νόημα και αξίζει να τα θυμάστε! Κάποια άλλα όχι, αλλά πρέπει να τα έχετε ακούσει!
Συντακτική ομάδα: Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Η αλήθεια είναι ότι από μικρός έδειξα λατρεία για το πιάνο! Από μικρό παιδί θυμάμαι που παρακαλούσα τους γονείς μου να μου πάρουν ένα πιάνο- παιχνίδι στην αρχή. Έπειτα, στα 10 μου χρόνια άρχισα συστηματικά να μαθαίνω πιάνο και από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη αγάπη. Όταν στα 18 μου άρχισα να παίζω σε ένα μαγαζί στον Πύργο αποφάσισα ότι αυτό θα ήταν το επάγγελμά μου! πας

Συντακτική ομάδα: Θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε πώς δημιουργήθηκε το συγκρότημά σας;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Στην αρχή μας ζητήθηκε να φτιάξουμε ένα μουσικό σχήμα για να παίξουμε ένα καλοκαίρι στον Άγιο Αντρέα σε ένα μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης. Εκεί αποφασίσαμε κάποιοι μουσικοί και φίλοι από τον Πύργο να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να παίζουμε σε εβδομαδιαία βάση τα βράδια. Αλλά, όταν είδαμε πόσο πολύ άρεσε στον κόσμο αυτό που άκουγε και πόσο πολύ μας ζητούσαν να μας βλέπουν και μας αναζητούσαν, τότε καταλάβαμε ότι έπρεπε να ανταποκριθούμε στα καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα των Πυργιωτών και των παραθεριστών του τόπου μας! Στο σημείο αυτό συνειδητοποιήσαμε ότι έπρεπε να γίνει κάτι πιο μόνιμο και οργανωμένο. Το σχήμα άλλαξε σε κάποιες φάσεις του ανάλογα με τις δυναμικές που αναπτύσσονταν από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες! Ήρθε και ο covid-19 που επηρέασε τη δουλειά μας, γιατί ξαφνικά μείναμε χωρίς δουλειά, αφού έκλεισαν τα κέντρα διασκέδασης. Οπότε, κάποιοι από την μπάντα αναγκάστηκαν να αλλάξουν επάγγελμα! Άλλωστε, όλοι μας έχουμε σπουδάσει και κάποιο άλλο αντικείμενο! Παρά την αγάπη μας και τις σπουδές μας στη μουσική, η αβεβαιότητα του επαγγέλματος στην Ελλάδα μας είχε φέρει στο μαθητικά μας χρόνια στην ανάγκη να επιλέξουμε και κάποια άλλη επαγγελματική κατεύθυνση για να έχουμε εργασία στο μέλλον. Το 2021- 2022 προστέθηκαν στο συγκρότημα κάποια μέλη από την Αθήνα που έπαιζαν με τον Χατζηγιάννη και με την Άννα Βίσση και αρχίσαμε να κάνουμε ταξίδια και να εμφανιζόμαστε σε όλη την Ελλάδα εάν μας καλούσαν σε κάποιο χώρο που ικανοποιούσε τα δεδομένα μας.

Συντακτική ομάδα: Πώς αποφασίσατε να ονομάσετε το συγκρότημα σας Ρassepartout;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε μετά από πολύωρη και πολυήμερη αναζήτηση! Το βασικό μας κριτήριο είναι ότι παίζουμε όλες τις μουσικές και με βάση τη μουσική disco έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ διασκεδαστικό πρόγραμμα 4 ωρών που περιλαμβάνει ένα συγκερασμό αγαπημένων τραγουδιών τα οποία τα διασκευάζουμε με πολλούς τρόπους. Οπότε γι” αυτό δώσαμε και τον όνομα Passepartout γιατί με την ποικιλία της μουσικής μας ανοίγουμε όλες τις κλειδαριές – όλες τις πόρτες των συναισθημάτων των ακροατών μας και έτσι νιώθουμε ότι έχουμε το αντικλείδι- αυτό που ταιριάζει σε κάθε περίσταση ή περίπτωση.
Συντακτική ομάδα: Ποια είναι η σύγχρονη σύνθεση του συγκροτήματός σας και σε ποιες εκδηλώσεις εμφανίζεστε;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Η μουσική μας διαμορφώνεται από τη σύμπραξη των εξαίρετων μουσικών:
Τύμπανα Απόστολος Κακαβάς
Ηλ μπάσο Aντώνης Tσιάπαλης
Ηλ κιθαρα Κωστής Πυρένης
Βιολί/μπουζούκι/φωνή Marios Ιβάν Παπούλιας
Πλήκτρα/νταούλι/Φωνή Στέφανος Κωνσταντόπουλος
Γυναικεία Φωνή Μαρία Βασιλοπούλου
Τεχνικός ήχου: Γιάννης Γιαννόπουλος
Εμφανιζόμαστε σε πάρτι, γάμους, δήμους, φεστιβάλ, σε μαγαζιά της Αθήνας και της Πάτρας, στον Πύργο, σε νησιά, Κύπρο, Θεσσαλονίκη, σε συναυλιακούς χώρους και γενικά σε κάθε είδους κοινωνική εκδήλωση…
ν
Συντακτική ομάδα: Τι είναι για εσάς η επιτυχία;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Επιτυχία για ένα τραγουδιστή είναι να γίνει γνωστός στο κοινό. Πρώτη επιτυχία για παράδειγμα είναι για εμάς ότι ο Πύργος μας ξέρει και θέλει να μας ακούει, μας αναζητά! Δεύτερη επιτυχία για μας είναι να μας μάθει όλη η Ελλάδα! Έχουμε κάνει πολλά βήματα προς αυτό το σκοπό και η αλήθεια είναι ότι μας καλούν σε πάρα πολλά μέρη! Πιστεύουμε με τα δύο καινούργια τραγούδια μας που το ένα θα κυκλοφορήσει το Μάιο και το επόμενο μέχρι το καλοκαίρι σε δική μας διασκευή ότι θα γίνουν πολύ μεγάλη επιτυχία και θα αναγνωριστούμε ακόμα περισσότερο!
Είμαστε σίγουροι γι” αυτό!
Συντακτική ομάδα: Έχετε manager;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Φυσικά, manager θα έλεγα ας πούμε ότι είμαι εγώ.
Συντακτική ομάδα: Ποιο θεωρείτε αδύνατο σημείο του επαγγέλματός σας;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Ότι διαρκώς πρέπει να αποδεικνύεις πράγματα. Επίσης, εγώ ασχολούμαι επαγγελματικά μόνο με τη μουσική, γεγονός που σου δημιουργεί την ανάγκη για στήριξη. Όλα ξεκινούν από το μυαλό αλλά χρειάζεται και συνεργασία με ένα πολύ μεγάλο καλλιτέχνη για να τονωθεί το συναίσθημα της επιτυχίας! Εμείς είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με τον Γιάννη Πάριο και μέσα σε 5 χρόνια συνεργαστήκαμε με πάρα πολλούς γνωστούς και αναμένεται καινούργια συνεργασία για την επόμενη περίοδο της ζωής μας και στην τηλεόραση! Η αλήθεια είναι ότι είμαστε στα σκαριά! Είστε η πρώτη δημοσιογραφική ομάδα που το λέω!
Αν κάτι το αγαπάς πολύ επιμένεις με κάθε κόστος και στο τέλος γίνεται! Εμείς πήραμε μεγάλο ρίσκο και κάναμε 10 ολόκληρα χρόνια υπομονή! Ωστόσο, όλοι είχαμε ανθρώπους να μας στηρίζουν! Εγώ είχα τη γυναίκα μου που με στήριξε πάρα πολύ και με στηρίζει μαζί με το παιδί μου που πλέον είναι και μεγάλος φαν του συγκροτήματος μας!
Συντακτική ομάδα: Που πιστεύετε ότι οφείλεται κυρίως η επιτυχία σας;
Στέφανος Κωνσταντόπουλος: Επειδή πιστεύουμε ότι είμαστε οι επιλογές μας προσπαθούμε να κάνουμε ποιοτικές επιλογές και να μην κατεβάζουμε καθόλου τον πήχη!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με καλέσατε! Ήταν μεγάλη μου χαρά που σας είδα όλους εδώ μαζεμένους! Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και για την πολύ σημαντική προσπάθεια που κάνετε! Από τη νέα γενιά περιμένουμε πάρα πολλά πράγματα γιατί έχει μεγάλη δύναμη!!!!
Συντακτική ομάδα:
Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας τιμήσατε με την παρουσία σας στο σχολείο μας! Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας!!! Πάντα να προοδεύετε και να δημιουργείτε μια νέα πορεία στον καλλιτεχνικό χάρτη της χώρας μας! Περιμένουμε με ανυπομονησία τα τραγούδια σας!!!!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης