Υλικά
1] Για την ενεργοποίηση της μαγιάς
100 γρ μαγιά νωπή
40 γρ ζάχαρη
80 γρ χλιαρό νερό
2] Για το διάλυμα αυγού
1 κρόκο
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ νερό
3] Για την ζύμη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
300 γρ ζάχαρη
3 μεγάλα αβγά
2 κρόκους από μεγάλα αβγά
350 γρ φρέσκο γάλα πλήρες
1.100 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκι
½ κ.γ αλάτι
3 δάκρυα μαστίχας κοπανισμένα σε σκόνη
2 κ.γ κοφτά μαχλέπι κοπανισμένο
50 γρ λιωμένο φρέσκο βούτυρο
Φιλέ αμυγδάλου
Χορταρέα Θωμαΐς
