Όλοι μαζί για ένα καθαρότερο αύριο

 

Η καθαριότητα μίας πόλης είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καθημερινή ζωή των κατοίκων και τη δημόσια υγεία. Στην πόλη μας, το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι ζωτικής σημασίας, καθώς ακόμα και σε μία βόλτα παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Στους δρόμους μας υπάρχουν πολλά απορρίμματα, όπως χρησιμοποιημένες συσκευασίες, τσίχλες, τσιγάρα, χαρτάκια κ.ά.

Αυτό το πρόβλημα δημιουργείται εξαιτίας της ανευθυνότητας και της αδιαφορίας των πολιτών. Αυτοί επιλέγουν τον «εύκολο δρόμο», πετώντας τα σκουπίδια στους δρόμους αντί στους κάδους απορριμμάτων. Υπάρχουν έτσι χιλιάδες απορρίμματα, που μολύνουν την πόλη μας και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Παρόλα αυτά, πολλοί κάτοικοι αδιαφορούν για τις συνέπιες των πράξεων τους.

Όμως, «υπάρχει φως στο τούνελ». Αρχικά, θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο η σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των πολιτών. Αν μάθαιναν τις επιπτώσεις των πράξεων τους, θα έκαναν αυτοκριτική. Θα διδάσκονταν την σημασία της ανακύκλωσης, δηλαδή πώς τα χρησιμοποιημένα υλικά, μετά από επεξεργασία, μπορούν να γίνουν εκ νέου πρώτη ύλη για την δημιουργία νέων αντικειμένων και έτσι να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών και να τονωθεί η κυκλική οικονομία. Μια ακόμη λύση θα ήταν  να τοποθετηθούν επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης και απορριμμάτων.

Συνεπώς, ο Δήμος πρέπει να συνεργαστεί με τους κατοίκους, ώστε μαζί  να δουλέψουν για ένα καθαρότερο αύριο.

 

Πανουσοπούλου Μάγια   Γ5

Γεωργίου Ροζαλίνη    Γ4

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης