ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ

ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην χώρα μας είναι ο ρατσισμός. Οι ρατσιστές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι που ανήκουν σε διαφορετική φυλή είναι κατώτεροι από τους ίδιους.

Στην χώρα μας υπάρχουν πολλά άτομα που έχουν έρθει μετανάστες για να βρουν μια καλή δουλειά και να έχουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Αυτοί οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αρνητικά σχόλια για την γλώσσα τους, την εμφάνισή τους ,την θρησκεία τους και το χρώμα τους. Οι μετανάστες είναι διαφορετικοί και δυστυχώς αρκετοί είναι αυτοί οι οποίοι θεωρούν ότι το διαφορετικό είναι κακό και δεν υπολογίζουν τα δικαιώματά τους.

Θα πρέπει τα θύματα να μη φοβούνται να καταγγείλουν επιθέσεις και να τιμωρούνται αυτές οι ενέργειες .Είναι λυπηρό να αναβιώνει ο ρατσισμός και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έλλειψη παιδείας. Τα άτομα που δεν διδάσκονται την αξία της ισότητας ,της δικαιοσύνης, της ειρήνης, του σεβασμού είναι εύκολο να παρασυρθούν από ρατσιστικές αντιλήψεις.

 

Πηγές http://g1mouzaki.blogspot.gr/2010/03/blog-post_4824.html (ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ – ΑΡΘΡΟ

Της Ηλιάνας Καλλιώρα) http://2gym-pefkis.att.sch.gr/old%20site/ratsismos_xristidis1.htm (ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ-Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ:1-ΤΕΤΑΡΤΗ 19/1/12- )

Σχολιάστε

Top