ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

images

Το προσφυγικό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.  Παιδιά σαν κι εμάς δεν έχουν σπίτι και βασανίζονται.  Πρέπει να βοηθήσουμε τους προσφυγες γιατι και εμεις πρεπει να κανουμε κατι για να τους σωσουμε!

Πρόσφυγας ονομάζεται,κάθε άνθρωπος που βρίσκεται έξω από το κράτος του οποίου είναι πολίτης εξαιτίας δικαιολογημένου φόβου ότι εκεί θα υποστεί διωγμούς λόγω της φυλής, της θρησκείας ή της εθνικότητάς του.Οι πρόσφυγες μενουν σε σκηνες.

Στο τέλος του 2014 υπολογίζεται ότι υπήρχαν περίπου 19 εκατομμύρια πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο, τα 14 εκατομμύρια είναι υπό την ευθύνη της UNHCR[καταφύγιο για πρόσφυγες].

Τον Φεβρουάριο του 2015 η Τουρκία έγινε η χώρα που φιλοξενεί τους περισσότερους πρόσφυγες, με 2 εκατομμύρια Σύρους και 300 χιλιάδες Ιρακινούς.Το Πακιστάν έρχεται δεύτερο, φιλοξενώντας 2 εκατομμύρια Αφγανούς. Το διαφορετικό τους θρήσκευμα επηρεάζει σημαντικά την σημπεριφορά των άλλων λαών απέναντι τους.

Μία άλλη κατηγορία ανθρώπων που ονομάζονται πρόσφυγες και δεν περιλαμβάνονται στον παραπάνω ορισμό είναι όσοι μετεγκαθίστανται ομαδικά σε άλλη περιοχή της δικής τους χώρας, είτε εξαιτίας φυσικών καταστροφών, είτε για άλλο λόγο πάνω από τις δυνάμεις τους. Αυτοί ονομάζονται εσωτερικοί πρόσφυγες.

 

Σχολιάστε

Top