Χριστούγεννα στην Αφρική

Η ιστορία του χριστιανισμού στην Αφρική χρονολογείται από τον 1ο αιώνα. Μαζί με το Ισλάμ, είναι μία από τις δύο πιο ευρέως διαδεδομένες θρησκείες στην αφρικανική ήπειρο. Το 2000 εκτιμήθηκαν 380 εκατομμύρια χριστιανοί στην Αφρική, με μελέτες που υποδηλώνουν ότι ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί έως το 2025. Ως αποτέλεσμα, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο από χριστιανικές κοινότητες τόσο μεγάλες όσο και μικρές.

Την ημέρα των Χριστουγέννων τραγουδιούνται από τη Γκάνα στη Νότια Αφρική . Τα κρέατα ψήνονται, τα δώρα ανταλλάσσονται και οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλη την οικογένεια. Οι κοπτικοί Χριστιανοί στην Αιθιοπία και την Αίγυπτο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με το ιουλιανό ημερολόγιο – που σημαίνει ότι αν και γιορτάζουν στις 25 Δεκεμβρίου, η ημερομηνία αυτή μεταφράζεται συνήθως στις 7 Ιανουαρίου στο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Kwanzaa (ο εορτασμός της αφρικανικής κληρονομιάς που παρατηρείται στις Ηνωμένες Πολιτείες και συχνά συνδέεται με την εορταστική περίοδο) δεν γιορτάζεται στην Αφρική. Και αν δεν βρίσκεστε στα βουνά του Άτλαντα του Μαρόκου , έχετε πολύ λίγες πιθανότητες να απολαύσετε ένα λευκό Χριστούγεννα .

Ακόμη και σε ορισμένες από τις χώρες της Αφρικής που είναι κυρίως μουσουλμανικές, τα Χριστούγεννα εξακολουθούν να αναγνωρίζονται ως μια κοσμική γιορτή.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης