H καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς

Mονεμβασιά

  • Καστροπολιτεία

Η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, βρίσκεται στο νότιο μέρος της Λακωνίας. Καθώς το καλοκαίρι έχει πολύ τουρισμό, οι επισκέπτες εντυπωσιάζονται από την μαγευτική ομορφιά της .Έχει τείχη, στενά δρομάκια, πέτρινα γραφικά σπιτάκια, αμέτρητες εκκλησίες, παλιές καμάρες και άλλα. Όλα αυτά δίνουν την εντύπωση μιας φανταστικής πόλης. Η Μονεμβάσια είναι γνωστή ως το “Υπερνεφελές Κάστρο”του Μοριά, το “Λουλούδι της Μονεμβασιάς” και το “Γιβραλτάρ της Ανατολής”.

Monemvasia-DSC_0675

Η Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς είναι ένα μικρό νησί που ενώνεται με την πόλη της, με μία μικρή γραφική γέφυρα. Επιπρόσθετα η Μονεμβασιά πήρε το όνομά της από την “μόνη έμβαση” που ενώνει το Κάστρο με την έξω πόλη. Η Μονεμβασιά κατοικείται από τον 6ο αιώνα μέχρι και σήμερα με περίπου 4.041 κάτοικους.

monemvasia-view1

Μπαίνοντας στην πόλη αριστερά βρίσκεται το σπίτι του ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Ύστερα ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι και ο δρόμος της αγοράς που οδηγεί στην Κεντρική Πλατεία με το παλιό κανόνι και τον ναό του Ελκόμενου Χριστού. Απέναντι από τον ναό βρίσκετε το αρχαιολογικό μουσείο της καστροπολιτείας. Υπάρχουν πολλές μαγευτικές διαδρομές όπως την διαδρομή για την επάνω πόλη όπου βρίσκετε ο ναός της Αγίας Σοφίας χτισμένη στην άκρη του απόκρημνου βράχου.

5d568279825e632f30082a42

Στο Κάστρο της υπάρχουν 40 εκκλησίες και μερικές από αυτές είναι της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας , της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Στεφάνου καθώς και της Αγίας Άννας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης