Συνεντεύξεις

Πηγή: Unsplash.com

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 1

 

Συναντήσαμε έναν από τους εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης του σχολείου μας:

 

1. Ποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις έχει η παράλληλη στήριξη;

Στην παράλληλη στήριξη χρειάζεται να έχεις γνώσεις σχετικά με τις διάφορες περιπτώσεις των παιδιών που θα συναντήσεις. Απαιτεί υπομονή και χρόνο.

2.Για ποιο λόγο αποφασίσατε να ασχοληθείτε με αυτό;

Η απασχόληση με την ιδική αγωγή είναι πολύ σημαντική ώστε κάποιοι μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες να έχουν την ευκαιρία με την κατάλληλη βοήθεια να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σχολείου .

3.Τι είναι αυτό που αγαπάτε περισσότερο όταν διδάσκετε;

Η διδασκαλία όσο αναφορά την παράλληλη στήριξη έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και απαιτεί από τον εκπαιδευτικό να ανακαλύπτει καθημερινά καινούριους τρόπους για να ανταποκριθεί στις μαθησιακές ανάγκες του παιδιού.

4.Πόσο δυνατή είναι η σχέση σας με το κάθε παιδί;

Στη διάρκεια της παράλληλης στήριξης ο μαθητής συνδέεται με τον εκπαιδευτικό και αντίστοιχα ο εκπαιδευτικός με τον μαθητή. Κατά τη διαδικασία της διδασκαλίας απαιτείτε στενή επαφή ώστε ο μαθητής να ωφελείται και να ανατροφοδοτείται ανάμεσα των εκπαιδευτικών.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 2

 

Συναντήσαμε την εκπαιδευτικό των εικαστικών του σχολείου μας:

1.Σε ποια σχολή σπουδάσατε;

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης .

2.Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τα εικαστικά;

Στην ηλικία της Δευτέρας Λυκείου που πήγα στο Πολυκλαδικό Λύκειο Κομοτηνής διάλεξα το τμήμα των εφαρμοσμένων τεχνών. Είχε γραφιστικές τέχνες. Εκεί ανακάλυψα την κλίση που είχα στο σχέδιο και στην ζωγραφική και όταν τελείωσα το Λύκειο έδωσα εξετάσεις στη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

Κυάννα, Αναστασία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης