ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Προσωπικά Δεδομένα

(ένα άρθρο από ALEX  και LAXANAKIS)

Προσωπικά δεδομένα, είναι όλα τα στοιχεία που αφορούν ένα άτομο και δεν πρέπει να γίνουν δημόσια γιατί είναι πιθανόν να τον ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.

Πρέπει να προσέχουμε τα προσωπικά μας δεδομένα στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου των φωτογραφιών και των βίντεο που δημοσιοποιούμε.

Η δημοσίευση  προσωπικών στοιχείων στο διαδίκτυο  όπως όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση , σε ποιο σχολείο πηγαίνουμε , ή πληροφορίες για την οικογένειά μας.

Συμβουλές:

  • Όταν μπαίνουμε σε ιστοχώρους  που ζητούν προσωπικά στοιχεία, συμβουλευόμαστε πάντα κάποιον ενήλικα και διαβάζουμε  τους <<όρους χρήσης>> του κάθε ιστοχώρου.
  • Δε δίνουμε ποτέ τους κωδικούς μας σε κανέναν.
  • Επιλέγουμε <<δυνατούς >> κωδικούς με 8 τουλάχιστον χαρακτήρες.
  • Χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα  σε  ιστολόγια ώστε να  μπορούμε να προστατέψουμε την ταυτότητά μας.
  • Θυμόμαστε ότι δεν είμαστε ποτέ αόρατοι στο διαδίκτυο. Όλοι οι χρήστες του διαδικτύου αφήνουν<<ηλεκτρονικά αποτυπώματα>>
  • Δημιουργούμε ασφαλή προφίλ στις  σελίδες κοινωνικής  δικτύωσης .Ρυθμίζουμε το προφίλ μας , ώστε να μην είναι ορατό σε αγνώστους, και προσέχουμε να μη  δεχόμαστε για διαδικτυακούς φίλους άτομα που δε  γνωρίζουμε στον πραγματικό κόσμο.
  • Θυμόμαστε ότι οτιδήποτε ανεβάζουμε  στο Διαδίκτυο μπορεί να μείνει εκεί για πάντα ! Αισθανόμαστε άνετα αν τις πληροφορίες ή φωτογραφίες που ανεβάζουμε στο διαδίκτυο τις δει η οικογένεια μας,  ο δάσκαλος μας , ο μελλοντικός μας φίλος ο μελλοντικός μας εργοδότης; Εάν η απάντηση είναι <<όχι>>, τότε δεν θα πρέπει να τις ανεβάζουμε.
  • Σεβόμαστε και δεν δημοσιοποιούμε προσωπικά δεδομένα  άλλων ατόμων χωρίς τις συγκατάθεσή τους .

(1. οι εικόνες είναι από συνεργατικές εργασίες μαθητών που πραγματοποιήθηκαν κατα την ημέρα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού 2. οι πληροφορίες αντλήθηκαν από το saferinternet4kids.gr και από την παρακολούθηση ημερίδας στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο )

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης