Στο Τσιμεντένιο Δάσος

Το τσιμεντένιο δάσος

Το τσιμεντένιο δάσος

Τίτλος βιβλίου: Στο Τσιμεντένιο Δάσος

Συγγραφέας: Λότη Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου

Εκδόσεις: Πατάκη

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κορίτσι που το έλεγαν Κόννη κι έμενε στην Βοστώνη. Φαντάζομαι, γνωρίζετε ότι η Βοστώνη βρίσκεται στην Αμερική, έτσι; Τα καλοκαίρια έρχονταν με τους γονείς της στην Ελλάδα. Όταν μεγάλωσε μπορούσε να πάει και μόνη της στην Ελλάδα. Ένα καλοκαίρι η γιαγιά της αρρώστησε και έπρεπε να κάνει μια εγχείρηση. Η Κόννη θα πήγαινε στην Ελλάδα αλλά μόνη της γιατί οι αρχιτέκτονες γονείς της είχαν κάτι με τη δουλειά τους κι έπρεπε να δουλεύουν όλο το καλοκαίρι. Έτσι η Κόννη έπρεπε να πάει μόνη της. Πριν μπει στο αεροπλάνο η μητέρα της της έδωσε ένα καλαθάκι και της είπε να το δώσει στην γιαγιά της όταν θα έφτανε στο νοσοκομείο. Όταν μπήκε στο αεροπλάνο η μητέρα της είχε κανονίσει να καθίσει η Κόννη στο παράθυρο γιατί ήξερε ότι της άρεσε από μικρή.

Η Κόννη έφτασε στην Αθήνα, πήγε στο ξενοδοχείο ντύθηκε και επειδή το επισκεπτήριο ήταν για τις 4:00μμ πήγε στο σουβλατζίδικο να φάει ένα σουβλάκι γιατί μια φορά είχε δοκιμάσει ένα στην Βοστώνη και δεν της άρεσε, ήταν άγευστο. Όταν τελείωσε με το φαγητό της, ρώτησε τον σουβλατζή προς τα που είναι ο Παρθενώνας γιατί ήθελε να πάει να δει τις Καρυάτιδες για τελευταία φόρα. Θα τις έβαζαν στο μουσείο. Ο σουβλατζής έλεγε κι έλεγε που να πάει και η Κόννη δεν καταλάβαινε κι ένας κύριος προσφέρθηκε να την βοηθήσει.

Όταν έφτασε στις Καρυάτιδες τις είδε για τελευταία φορά είδε και τα παραδοσιακά σπίτια. Έπειτα  η Κόννη πήγε στο νοσοκομείο. Ο κύριος που την είχε συνοδέψει μέχρι τις Καρυάτιδες ήταν εκεί. Μεγάλη εντύπωση της έκανε. Αυτός ο κύριος ερχόταν συνέχεια στο νοσοκομείο και επισκέπτονταν αρρώστους. Κάποια στιγμή,  η Κόννη έπιασε την γιαγιά της να παίρνει ένα χάπι. Της είπε να το δει πρώτα και άλλαξε το χάπι με μια ασπιρίνη. Μετά από λίγο πήγε σ’έναν  γιατρό να εξετάσει το χάπι για να δει τι είναι. Όταν το εξέτασε της είπε ότι ήταν ναρκωτικό και η Κόννη κατάλαβε πως ο κύριος που τη συνόδεψε ήταν έμπορος ναρκωτικών και έδινε ναρκωτικά στην άρρωστη γιαγιά της. Έτσι κάλεσε την αστυνομία έπιασαν τον έμπορο ναρκωτικών τον έβαλαν φυλακή και η γιαγιά της Κόννης εγχειρίστηκε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης