ΤΟ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ
ΥΛΙΚΑ
1/2 ( μισό) Ποτήρι γάλα (χλιαρό)
1/2 (μισό) ποτήρι νερό (χλιαρό)
1/2 (μισό ) ποτήρι λάδι
1 κ. γλυκού ζάχαρη
1 κ. γλυκού αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
580 γρ αλεύρι.
300 γρ φέτα.
1 αυγό (για άλειμμα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα το νερό και το λάδι. Τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι λίγο λίγο. Θα γίνει μια αφράτη ζύμη που ίσως να κολλάει στα χέρια γι’ αυτό βάζουμε στα χέρια μας λάδι και ζυμώνουμε. Τέλος βάζουμε στο μπωλ λίγο αλεύρι ακουμπάμε πάνω τη ζύμη, ρίχνουμε πάλι λίγο αλεύρι και αφού σκεπάσουμε με μεμβράνη την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Σε ένα ταψάκι στρώνουμε λαδόκολλα. Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε μέσα στο ταψάκι. Τρίβουμε μέσα εκεί τη φέτα να καλύψει όλη την επιφάνεια. Ύστερα ανοίγουμε και το άλλο κομμάτι ζύμης, το παίρνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα. Με τα δάχτυλά μας πιάνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης από τις άκρες και τα ενώνουμε. Χαράζουμε το ζυμάρι, όχι μέχρι κάτω. Αλείφουμε με το αυγό και άμα θέλουμε ρίχνουμε σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά.
Μάριος Μουρατίδης Γ΄τάξη