ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ελιοπιτάκια
Ζύμη: 4 ποτήρια αλεύρι φαρίνα,        3/4 ποτηριού ηλιέλαιο ή λάδι  Καλαμών,
1 1/2 κ.γ. μπέκιν πάουντερ,
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού,
Γέμιση: 1 πιάτο βαθύ ελιές αλεσμένες,
1 κρεμμύδι μέτριο αλεσμένο,
1 κ.γ. δυόσμο ξερό,
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για την ζύμη :Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε. Φτιάχνουμε ένα ζυμάρι μαλακό που να μην κολλάει στα χέρια.
Για την γέμιση: Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σ” ένα μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Κάνουμε τη ζύμη μας μπαλάκια 30-35 γρ. το καθένα και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο πιτάκι όσο η παλάμη μας. Βάζουμε λίγο γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε σαν μισοφέγγαρο. Ψήνουμε στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία
Νίκος Καλοπαναγιώτης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης