ΨΩΜΑΚΙ KAISER
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι Αλεύρι
100 γρ βούτυρο
50 γρ Ζάχαρη
600 ΓΡ Νερο
20 γρ αλάτι
30 γρ μαγιά νωπή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νερό την μαγιά.
Στο μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 4λ στην αργή και 4λ στην γρήγορη ταχύτητα.
Βγάζουμε από τον κάδο και αφήνουμε να γίνει για 30λ στην συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια 100γρ και τα πλάθουμε μπαλάκια.
τα αφήνουμε να γίνουν για 30λ και τα πατάμε με το σφραγιδάκι ανεμόμυλους.
και τ’ αφήνουμε ακόμα 30λ. Φουρνίζουμε με ατμό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Ευγενία Δαγλή Γ΄τάξη