Βαριέμαι... - 2ο τεύχος - Ιούνιος 2018

Quiz

Οι απαντήσεις από το quiz του προηγούμενου τεύχους:  1) Ποιον μήνα λέμε «Χειμωνιάρη»;  το Δεκέμβρη  2) Ο Φεβρουάριος είναι ο Κουτσός μήνας.  3) Ο Μάρτιος λέγεται και Ανοιξιάρης  4) Ο Απρίλης λέγεται και Πασχαλινός  5) ....

Epicenter_map_sign_by_Juhele-800px

Ημερίδα σεισμολογίας στο Γυμνάσιο Κανήθου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κανήθου είχαν τη μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της σεισμολογίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. ….

Volunteers-800px

Εθελοντικές Δράσεις των μαθητών μας

Οι  «Ομάδες  Εθελοντικής Δράσης» του Γυμνασίου Κανήθου στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Εθελοντισμού» φρόντισαν για άλλη μια φορά να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο σχολείο μας. Ανέλαβαν και υλοποίησαν μια σειρά από ενέργειες με  τις ….

glass

Χούλιγκαν καταστρέφουν το σχολείο. Τι γυρεύουν εδώ;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες βίαιες επιθέσεις γίνονται στην κοινωνία μας. Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτός που κάνει τους ανθρώπους απόμακρους και επιθετικούς ,τι πρέπει να κάνουμε εμείς για αυτό; Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ….

using_mobile

Υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς για τη χρήση του κινητού τηλεφώνου; (Metiquette = Μobile Etiquette)

Πριν από μερικά χρόνια ούτε που περνούσε από το μυαλό μας ότι θα παίρναμε το τηλέφωνό μας στις διακοπές, στο εστιατόριο, στη βόλτα, στη δουλειά, στο αυτοκίνητο. Σήμερα πολλοί από εμάς (ειδικά όταν το επάγγελμά ….

Atmospheric Electromagnetic Opacity

Ακτινοβολία Κινητών Τηλεφώνων – Δείκτης SAR

Ακτινοβολία είναι το προϊόν της εκπομπής μιας πηγής όπως σωματίδια ύλης ή ηλεκτρομαγνητικά κύματα που έχουν την τάση να απομακρύνονται από την πηγή, καθώς βάλλονται από αυτήν. Ενώ όλα τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ξεκάθαρα ακτινοβολία, η εκπομπή σωματιδίων ύλης ….

cc-by-sa-colourful-badges-300px

Creative Commons (CC)

Η Creative Commons (CC) είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην επέκταση του εύρους των πνευματικών έργων που είναι διαθέσιμα για να βασιστούν σε αυτά και άλλα έργα και να μοιραστούν νόμιμα. Η οργάνωση έχει εκδώσει διάφορες ….

κλειστό_πρωταθλ_2018

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου 2018

Στις 2-3 και 4 Μαρτίου 2018 έγιναν οι Παγκόσμιοι αγώνες κλειστού στίβου στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. Συμμετείχαν 632 αθλητές και αθλήτριες από 144 χώρες σε 26 αγωνίσματα. Η Ελληνική αποστολή φυσικά ήταν εκεί και συμμετείχε ….

ροδι

Ρόδι: Ο Καρπός της Ζωής!

Το ρόδι προέρχεται από την Περσία και σιγά – σιγά μεταδόθηκε στην Ινδία, Αφρική, Ευρώπη, Κίνα και Αμερική. Το ρόδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι το σύμβολο της μακροζωίας, της γονιμότητας, της ομορφιάς, της ….

Brain-Maze-Man-Silhouette-800px

Η ζωή ενός αριστερόχειρα … σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες

Ο εγκέφαλος μας αποτελείται από δύο ημισφαίρια. Σήμερα οι ειδικοί γνωρίζουν ότι στους δεξιόχειρες είναι το αριστερό ημισφαίριο που ελέγχει τον λόγο και τις κινήσεις του χεριού. Στους αριστερόχειρες δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ποιο ημισφαίριο ….

kolovrextis

Κολοβρέχτης SOS

O Κολοβρέχτης είναι ένας υδροβιότοπος που βρίσκεται στην στην Κεντρική Εύβοια μεταξύ Ψαχνών και Ν. Αρτάκης. Ο υδροβιότοπος κινδυνεύει από εμπρηστές, καταπατητές. Προσπαθούν να δημιουργήσουν έδαφος για να εισβάλουν περισσότερο μέσα του. Κινδυνεύει επίσης και ….