Εθελοντική δράση «Μια μπάλα για όλους»

Το Γυμνάσιο Καρυάς  συμμετείχε στην εθελοντική δράση «Μια μπάλα για όλους». Παρέδωσε  λοιπόν μια ειδική μπάλα σε ένα σχολείο με παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης προκειμένου να τα βοηθήσει να αθληθούν. Τα παιδιά αυτά  καθώς δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το δώρο της άθλησης, αυτή η μπάλα θα τους βοηθήσει να πετύχουν τον στόχο τους. Έγιναν λοιπόν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ευοδωθεί αυτός ο σκοπός.

Το υλικό, το οποίο περιλάμβανε δύο ειδικές μπάλες, ένα ειδικό βιβλίο με τη γραφή Braille, μια σειρά ασκήσεων καθώς και ψηφιακό υλικό, στάλθηκε  από τον ιδρυτή του εθελοντικού οργανισμού One Ball for All κ. Ηλία Μάστορα, στο σχολείο μας στις αρχές Δεκεμβρίου. Ύστερα από σχετική έρευνα στα σχολεία του Νομού Λάρισας, επιλέχθηκε για την δωρεά αυτή το ΕΕΕΕΚ Λάρισας.

Η καινοτόμα ελληνική δράση «Μια μπάλα για όλους» έχει ως σκοπό να προσφέρει μια ειδικά διαμορφωμένη μπάλα σε κάθε παιδί του κόσμου που αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης. Ο ειδικός σχεδιασμός της επιτρέπει στα παιδιά με προβλήματα όρασης να παίξουν ποδόσφαιρο με τους βλέποντες και χαρίζει πολλά χαμόγελα!!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Μάστορας, διεθνής διαιτητής στο ποδόσφαιρο τυφλών και εκπαιδευτής νέων στη μη τυπική εκπαίδευση, προσέφερε μια μπάλα ενηλίκων στον μικρό Λεονάρδο. Ο Ηλίας Μάστορας τότε είχε τυπώσει το παραμύθι του “Βέρα, η μικρή σκακιέρα” σε τυπική έκδοση και σε έκδοση με κώδικα Braille. Η Σχολή Τυφλών ενδιαφέρθηκε να ανεβάσει το παραμύθι σε παράσταση για τυφλά παιδιά. Μια μέρα που ο Ηλίας Μάστορας βρισκόταν στο στούντιο της Σχολής Τυφλών, άκουσε τον 3χρονο Λεονάρδο με προβλήματα όρασης να αφηγείται έναν γρίφο στα πλαίσια της παράστασης. Στη συνέχεια, του προσέφερε μια μπάλα ποδοσφαίρου τυφλών ενηλίκων για να παίξει. Τότε, παρατήρησε πως ο μικρός Λεονάρδο δυσκολευόταν να παίξει με τη συγκεκριμένη μπάλα, κυρίως επειδή αυτή ήταν αρκετά βαριά για ένα 3χρονο παιδί με προβλήματα όρασης. Η μπάλα ενηλίκων ζυγίζει 600 γραμμάρια και εκείνη τη στιγμή ο Ηλίας Μάστορας συνειδητοποίησε ότι δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο προσαρμοσμένο στις ανάγκες ενός παιδιού. Έτσι, ξεκίνησε την πορεία για τη δημιουργία μιας μπάλας κατάλληλης για τυφλά παιδιά.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης