Fair Play για όλους, by AEL!

Στις 14 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο Καρυάς  αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΛ, αποτελούμενη από ποδοσφαιριστές, μέλη του τεχνικού team και διοικητικούς,  για να κάνει μια παρουσίαση για το “fair play’.

Ιστορία Fair play

Πριν από μερικά χρόνια η UEFA αποφάσισε να δώσει έναν τόνο ήθους στο ποδόσφαιρο και εισήγαγε το fair play. Ήταν αρκετά τα παραδείγματα μέχρι τότε που ενώ κάποιος ποδοσφαιριστής βρισκόταν τραυματισμένος στον αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ομάδας συνέχιζαν να παίζουν και να αποκτούν με αυτό τον τρόπο αριθμητικό πλεονέκτημα και να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν σκοράροντας.

Η UEFA δε μπόρεσε ποτέ να θεσμοθετήσει το fair play με την έννοια ότι καμία ομάδα δεν τιμωρείται αν δεν τηρήσει το fair play, αλλά με τον τρόπο της (δίνοντας βραβεία, επικροτώντας τέτοιου είδους ενέργειες και προβάλλοντας τους παίχτες που τηρούσαν το fair play) το επέβαλε στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με τα χρόνια όμως η κατάσταση έχει «στραβώσει». Για να γίνουμε περισσότερο συγκεκριμένοι, δεν αναφερόμαστε τόσο στα παιχνίδια των ευρωπαϊκών αγώνων, όσο στα παιχνίδια στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα έχουμε όμως δύο φαινόμενα. Το πρώτο έχει να κάνει με τον τραυματία και το δεύτερο με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας που βγάζουν την μπάλα πλάγιο άουτ για να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες στον αντίπαλο. Στην αρχή λοιπόν και στην Ελλάδα όλα έβαιναν καλώς με το νέο αυτό ευρωπαϊκό φρούτο που λέγεται fair play.

Η αντιπροσωπία της ΑΕΛ μας εξήγησε ότι το “fair play”  είναι σημαντικό για πρώτα από όλα την ανθρωπιά και να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο  ακόμα κι αν είναι αντίπαλος σου.

Εμείς ετοιμάσαμε  ένα comic για το “fair play” και μία παρουσίαση με κάποιες μεγάλες  στιγμές  της ομάδας.

Στο τέλος της ημέρας, ανταλλάξαμε δώρα και πήραμε αυτόγραφα από τους παίχτες της ομάδας! Όλοι ήμασταν πάρα πολύ  ενθουσιασμένοι γιατί γνωρίσαμε αυτά τα άτομα και μάθαμε όλα όσα μας είπαν. Η εμπειρία  ήταν μοναδική!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης