Η επίσκεψη στην Κιβωτό Του Κόσμου-Μαθήματα εθελοντισμού και προσφοράς

Μια πολύ όμορφη εμπειρία ήταν η επίσκεψη  34 μαθητών του σχολείου μας στο σπίτι της Κιβωτού Του Κόσμου, στην περιοχή του Διμηνίου στον Βόλο.

https://www.kivotostoukosmou.org/el/kivotos-tou-kosmou/domes/kivotos-tou-kosmou-volos

κιβωτοσ 3 κιβωτοσ του κοσμου2 ΚΙΒΩΤΟς4 ΚΙΒΩΤΟΣ5

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από δύο εκπαιδευτικούς, ξεναγήθηκαν στο όμορφο σπίτι της Κιβωτού, στο ελαιοτριβείο, το οινοποιείο, το τυροκομείο, τον ζωολογικό κήπο και συζήτησαν με τον υπεύθυνο παιδαγωγό της Κιβωτού για το έργο του Οργανισμού, τη ζωή των παιδιών που φιλοξενούνται, την αλληλεγγύη, την αγάπη, τον εθελοντισμό.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών και πρότειναν την διοργάνωση αθλητικών αγώνων (Μπάσκετ και ποδοσφαίρου) με τα παιδιά της Κιβωτού.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» προσφέρει φιλοξενία σε 20 παιδιά, σε ένα όμορφο και ζεστό περιβάλλον, κοντά στη φύση.

Το πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας, με την χάρη και την ευλογία του Θεού, αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και έρχονται στην αγκαλιά της «Κιβωτού του Κόσμου», κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Μεγάλο βάρος δίνεται στην ανατροφή των παιδιών, στην ψυχοκοινωνική τους φροντίδα καθώς και στην εκπαίδευση τους ώστε να εξελιχθούν σε ανθρώπους ενάρετους, ικανούς να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινής ζωής και να είναι χρήσιμοι στον πλησίον τους.

ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ
Περί ΜΑΛΛΙΑΡΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ 12 Άρθρα
Το 1ο ΓΕΛ Βόλου παρουσιάζει το περιοδικό που αποτελεί το Βήμα των υποψήφιων Έφηβων βουλευτών του σχολείου. Το ηλεκτρονικό περιοδικό δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: ΒΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΣΤ΄ ΣΥΝΟΔΟΣ (2021 – 2022) Ψηφιακός Κόσμος: κωδικός Δημοκρ@τία #ενημερώνομαι #κρίνω #παρεμβαίνω

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης