Συνέντευξη του Αλέξανδρου Βεζένκοφ στον μαθητή του Α΄3 Λάζαρο Νέστωρα

Το ΠΕΝΑΚΙ του ΖΑΝΝΕΙΟΥ συζητά με έναν MVP

ΠΕΝ. Κύριε Βεζένκοφ, εκπροσωπώντας τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ζαννείου Προτύπου Γυμνασίου Πειραιά, θέλουμε να σας πούμε ότι είναι μεγάλη χαρά για εμάς να συζητάμε με έναν από τους καλύτερους παίκτες μπάσκετ στην Ευρώπη. Αλήθεια, πώς αισθάνεται κάποιος, όπως εσείς, όταν ξέρει ότι τον αναγνωρίζουν για τις ικανότητές του εκατομμύρια άνθρωποι και ότι αποτελεί πρότυπο για χιλιάδες παιδιά;

Α.Β. Νιώθω πάρα πολύ όμορφα και παράλληλα μεγάλη ευθύνη γιατί θέλω και πρέπει να είμαι καλό πρότυπο τόσο εκτός όσο και εντός γηπέδου για τόσα παιδιά! Ειδικά όταν ο κόσμος θέλει να βγάλει φωτογραφίες μαζί μου, νιώθω πως προσφέρω χαρά και νιώθω ευτυχισμένος!

ΠΕΝ. Το ότι είστε διάσημος σας δημιουργεί προβλήματα στην καθημερινότητά σας;

Α.Β. Δεν μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα! Οποιαδήποτε τύπου προσέγγιση προς εμένα που γίνεται με σεβασμό είναι καλοδεχούμενη και σίγουρα και θα βγάλω φωτογραφίες και θα μιλήσω με όποιον θέλει!

ΠΕΝ. Πότε ξεκινήσατε να παίζετε μπάσκετ και πότε καταλάβατε, για πρώτη φορά, ότι θέλετε να γίνετε επαγγελματίας παίκτης;

Α.Β. Ξεκίνησα να παίζω μπασκετ στην ηλικία των 6 ετών λόγω του ότι ο πατέρας μου και η αδερφή μου παίζανε και πάντα ήθελα να γίνω επαγγελματίας αλλά πρώτη φορά κατάλαβα ότι το μπορώ στα 15!

ΠΕΝ. Τι χρειάζεται κάποιος, για να γίνει αθλητής κορυφαίου επιπέδου, όπως εσείς;

Α.Β. Χρειάζεται πολλές ώρες προπόνησης και αφοσίωσης, να μην τα παρατάει ποτέ, να έχει πειθαρχία, να ξέρει να συνεργάζεται, να έχει σωστή ζωή εκτός γηπέδου και ό,τι στόχο να θέτει να τον κυνηγάει και να προσπαθεί για αυτό!

ΠΕΝ. Πώς είναι η καθημερινότητα ενός «τοπ» αθλητή, όπως εσείς? Είναι αλήθεια ή όχι ότι υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στον τρόπο ζωής σας;

Α.Β. Η καθημερινότητα είναι προπόνηση, ξεκούραση, καλό φαγητό και σίγουρα υπάρχουν περιορισμοί αλλά για όλα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο! Και θα πας για ένα καφέ με φίλους και για ένα φαγητό και θα βγεις λίγο πιο αργά αλλά για όλα υπάρχει χρόνος και σίγουρα να ξέρεις πότε να το κάνεις και να μην σε επηρεάζει αρνητικά!

ΠΕΝ. Από τον χώρο του μπάσκετ έχετε δημιουργήσει δεσμούς φιλίας που επεκτείνονται και εκτός των αγωνιστικών χώρων;

Α.Β. Έχω δημιουργήσει φιλίες με ανθρώπους που έχουμε έρθει πολύ κοντά και τους θεωρώ οικογένειά μου και σίγουρα έχω αρκετούς γνωστούς που τους βλέπω πιο σπάνια αλλά χαίρομαι πάντα όταν μιλάμε ή βρισκόμαστε!

ΠΕΝ. Είναι γνωστό ότι αγωνιστήκατε, στην αρχή, στον Άρη Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια, για τρία χρόνια, στην Ισπανία με την Μπαρτσελόνα και τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, ενώ, η επόμενη χρονιά είναι πολύ πιθανό να σας βρει στην Αμερική, σε ομάδα του ΝΒΑ. Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι για εσάς να αλλάζετε περιβάλλον, πόλη και χώρα λόγω της δουλειά σας;

Α.Β. Αρχικά είναι λίγο δύσκολο, γιατί πρέπει να προσαρμόζεσαι κάθε φορά σε καινούρια δεδομένα και όπως λένε πολύ σωστά «κάθε αρχή και δύσκολη»! Αλλά σε αυτό σε βοηθάνε οι συμπαίκτες σου ή οικογένειά σου και ο ίδιος σου ο εαυτός ώστε να προσαρμοστείς και να κάνεις την δουλειά σου στο 100%.

ΠΕΝ. Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα στοιχεία που κάνουν μια ομάδα επιτυχημένη;

Α.Β. Το να υπάρχει ειλικρίνεια, το να είστε όλοι «στην ίδια σελίδα» για να πετύχετε τους στόχους σας, το να δουλεύετε σκληρά μαζί και να υπάρχει επικοινωνία και στα καλά αλλά και στα κακά!

ΠΕΝ. Η ομάδα σας, Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, που είναι και η ομάδα της πόλης μας, είναι πρώτη τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Πώς αισθάνεσθε για αυτό; Σας αγχώνει καθόλου;

Α.Β. Αισθανόμαστε πάρα πολύ ωραία που η δουλειά μας και οι ώρες που δουλεύουμε «βγαίνουν» στο γήπεδο και έχουμε καλά αποτελέσματα! Ελπίζω όταν τελειώσει η σεζόν να έχουμε κατακτήσει τους στόχους μας!

ΠΕΝ. Τελειώνοντας, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα ή να δώσετε κάποια συμβουλή στους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας;

Α.Β. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χρόνο σας! Εύχομαι υγεία σε όλους, να κυνηγάτε τα όνειρα σας και να μην τα παρατάτε ποτέ!

ΠΕΝ. Σας ευχαριστούμε πολύ για την επικοινωνία μας και σας ευχόμαστε να είστε πάντα υγιής και να πετύχετε όλους τους στόχους σας.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης