Iστορικοί περίπατοι

Το φετινό σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε στο Ζάννειο Πρότυπο Γυμνάσιο ο όμιλος Ιστορικοί Περίπατοι με τις καθηγήτριες Μαρία Μεγάλου και Άννα Χαρίσση.

Μέσα από το περιεχόμενο και τη μεθοδολογία του ομίλου οι μαθητές συνέδεσαν τα μνημεία με τη ζωή της πόλης σε προηγούμενες εποχές (κατοίκησή τους από κάποιο ιστορικό πρόσωπο ή σχέση τους με κάποιο ιστορικό γεγονός)· φαντάστηκαν αυτά που δεν υπάρχουν πια και ζωντάνεψαν την ατμόσφαιρα της εποχής όπου υπήρχαν· ανέπλασαν την καθημερινή ζωή της Αθήνας, τη δουλειά και τη διασκέδαση των επωνύμων και ανωνύμων Αθηναίων με φιλόδοξο και απώτερο στόχο την επανάκτηση της σχέσης οικειότητας που συνέδεε άλλοτε την πόλη με τους κατοίκους της.
Επίσης, μέσα από τη γνώση και την εκτίμηση των μνημείων της Αθήνας, οι μαθητές βελτίωσαν την κοινωνική τους ευαισθησία, διατηρώντας την καθαρή και προστατεύοντάς την από επιπόλαιους βανδαλισμούς.
Ως προς το θέμα των δεξιοτήτων ανέπτυξαν την ομαδοσυνεργατικότητα στο στάδιο της ανακαλυπτικής γνώσης μέσα από το έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό και, κατά την έκθεσή τους στο πεδίο, έμαθαν τον πολιτισμό της περιήγησης (χαμηλόφωνες παρεμβάσεις, συμπλήρωση πληροφοριών χωρίς ανταγωνισμό και επίδειξη γνώσεων).
Παιδιά και καθηγητές, προσεγγίζοντας πολιτισμικά έργα υψηλού επιπέδου, ένιωσαν την απόλαυση και την απελευθέρωση της παιδείας και την διέκριναν από την επιτακτικότητα της εκπαίδευσης.
Οι μαθητές στις 3/12,21/01/,11/02, 10/03 και 21/04 επισκέφθηκαν αντίστοιχα τα εξής πεδία:
-Σύνταγμα και Εθνικός κήπος
-ΛεωφόροςΠανεπιστημίου
-Λεωφόρος Σταδίου
-Πλάκα,οδός Αδριανού, οικία Μπενιζέλων (αρχοντικό Αγίας Φιλοθέης)
-Πλάκα, πλατεία Φιλομούσων, οδός Κυδαθηναίων και Αναφιώτικα

img6

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης