Συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό Mission Zero της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και του Ιδρύματος Raspberry Pi.

Δεκαπέντε μαθητές και μαθήτριες από το σχολείο μας συμμετείχαν με επιτυχία στον φετινό διαγωνισμό Mission Zero της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και του Ιδρύματος Raspberry Pi. Μέσω της γλώσσας προγραμματισμού Python, δημιούργησαν κώδικα που εκτελέστηκε επιτυχώς σε ένα Raspberry Pi στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Χρησιμοποιώντας μια διάταξη οθόνης LED 8×8, προβάλλοντας εντυπωσιακές εικόνες από την ποικιλία της χλωρίδας και πανίδας της Γης, προσέφεραν μια μοναδική εμπειρία στους αστροναύτες του ISS.
Τον Ιούνιο, με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, οι νικητές του σχολείου μας είχαν τη χαρά να λάβουν τις κατάλληλες βεβαιώσεις αναγνώρισης για τη δημιουργικότητα και την τεχνολογική τους δεξιότητα από τον καθηγητή Μιχάλη Κασκαντάμη και με τις υπογραφές δύο αστροναυτών.

Εδώ μπορείτε να δείτε δείγμα βεβαίωσης που δόθηκε στους μαθητές και το πού βρισκόταν ο ISS- Διεθνής Διαστημικός σταθμός την ώρα που έτρεχε ο κώδικας:



Λήψη αρχείου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης