Ελληνικά Ήθη – Έθιμα του δωδεκαήμερου

«Ελληνικά Ήθη – Έθιμα του δωδεκαήμερου»

Η Ελλάδα βρίθει από έθιμα τις εορταστικές περιόδους.

Κατά τους πρώιμους εκκλησιαστικούς χρόνους η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία απαιτούσε ολιγοήμερη νηστεία. Από τον έκτο αιώνα στα μοναστήρια είχε καθιερωθεί νηστεία σαράντα ημερών, η οποία κατά τον 12ο αιώνα επεκτάθηκε σε όλους τους Χριστιανούς της Ανατολής. Έτσι, η νηστεία των Χριστουγέννων ξεκινά από την εορτή του Αγίου Φιλίππου στις 14 Νοεμβρίου.
Η εκκλησιαστική ακολουθία των Χριστουγέννων ψάλλεται στις εκκλησίες νωρίς το πρωί, κατά το ξημέρωμα. Είναι πανηγυρική και γεμάτη λαμπρούς ύμνους των μεγάλων υμνογράφων της εκκλησίας, όπως του Ιωάννου Δαμασκηνού, του Ρωμανού του Μελωδού και του Κοσμά Μαϊουμά.
Υπάρχουν πολλά έθιμα ανά την χώρα μας που ίσως είναι λιγότερο γνωστά ή πρέπει να ταξιδέψουμε σε αυτά τα μέρη για να τα βιώσουμε από κοντά και να μάθουμε για τις παραδόσεις της κάθε περιοχής Ακολουθούμε τον σύνδεσμο για να γνωρίσουμε τα περισσότερα από αυτά σε όλες τις γωνιές της χώρας μας.

Μέσα στην διαδραστική εικόνα υπάρχουν σύνδεσμοι με παιχνίδια και πληροφορίες όχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για τις άλλες χώρες της Ευρώπης.

Περί ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ 7 Άρθρα
Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη. Υπηρετώ εδώ και 29 έτη ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2 γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης