ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ & ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

Εικόνα1

Οι Χειμερινοί  Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν ένα από τα κορυφαία παγκόσμια αθλητικά γεγονότα. Διεξάγονται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) από το 1924 κάθε 4 χρόνια, με εξαίρεση τις Ολυμπιάδες του 1940 & 1944, οι οποίες ακυρώθηκαν λόγω του Β΄ παγκοσμίου πολέμου.  Όπως είναι λογικό, διοργανώνονται σε βόρειες χώρες του Βορείου ημισφαιρίου επειδή οι κλιματολογικές συνθήκες είναι κατάλληλες.

Δείτε την παρουσίαση με τα συνημμένα βίντεο στην τελευταία διαφάνεια

Αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο στη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλες τις χώρες του κόσμου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των αθλητών από την Τζαμάικα που συμμετείχαν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Κάλγκαρυ του Καναδά στο αγώνισμα της ελκηθροδρομίας Bobsleigh το 1924
Έλληνες αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν από το 1936 σε όλες τις διοργανώσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων με εξαίρεση τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στο Squaw Valley της Καλιφόρνια. Τα αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων χωρίζονται σε: α) αθλήματα στο χιόνι και β) αθλήματα στον πάγο.

Στην παρουσίαση μπορείτε να δείτε:
   α) αφίσες των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων σε βίντεο και όλα τα σύγχρονα χειμερινά ολυμπιακά αθλήματα και αγωνίσματα.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ _παρουσίαση

Η ιδέα για τη διοργάνωσή τους ανήκε στον σουηδό στρατηγό και σπόρτσμαν Βίκτορ Γκούσταβ Μπαλκ (1844-1928), εμπνευστή των Βορείων ή Σκανδιναβικών Αγώνων (Nordic Games), που διεξήχθησαν από το 1901 έως το 1926, με έμφαση στα χειμερινά σπορ.Ο  Βίκτορ Γκούσταβ Μπαλκ, έπεισε τον φίλο του ιδρυτή της ΔΟΕ βαρώνο Πιερ Ντε Κουμπερτέν να συμπεριλάβει χειμερινά αγωνίσματα στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έτσι, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου το 1908 έκανε την εμφάνισή του το άθλημα των παγοδρομιών και άρχισαν  οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί, για χειμερινά αθλήματα. Από τότε διεξάγονται  κάθε 4 χρόνια υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Δείτε το βίντεο με τα αγωνίσματα
Από το 1994 οι χειμερινοί αγώνες δεν γίνονται πια την ίδια χρονιά με τους Θερινούς Ολυμπιακούς.
Η Ελλάδα έλαβε μέρος για πρώτη φορά το 1936 και η Κύπρος το 1980. τα Αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων είναι τα παρακάτω:

556823ο

Περί ΤΣΑΟΥΣΙΔΟΥ ΜΑΙΡΗ 7 Άρθρα
Ονομάζομαι Τσαουσίδου Μαίρη. Υπηρετώ εδώ και 29 έτη ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Είμαι παντρεμένη και έχω δυο παιδιά και ένα σκύλο και 2 γάτους!!!!! Μου αρέσει το θέατρο, τα ταξίδια, η κωπηλασία και το διάβασμα. Αγαπώ πολύ τα παιδιά και εύχομαι να έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι γνώσεων!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης