Κέικ μαυροδάφνης & γκανάς σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη μαυροδάφνη, το αβγό, τη ζάχαρη, το γαρίφαλο, την κανέλα, τη βανίλια, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τα βάζουμε στο μπολ με τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και ψήνουμε 25-30 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τη γκανάς

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα την ζεστή κρέμα γάλακτος και αφήνουμε 10 δευτερόλεπτα να μαλακώσει. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει τελείως.
  • Προσθέτουμε τη μαυροδάφνη, το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  • Περιχύνουμε πάνω από το κέικ και αφήνουμε να σφίξει καλά ή στο ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σερβίρουμε με χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά και βρώσιμη χρυσόσκονη.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης